Zoete flappen

Iedereen kent wel de appelflap, abrikozen flap of kersenflap. Maar wat als je daar nu eens een hele andere vulling van maakt? Deze zoete flappen zijn net zo lekker of misschien nog wel lekkerder. Met kant en klaar bladerdeeg zijn ze ook nog eens in een handomdraai gemaakt. Mijn favoriet is de mango-kokos flap! Hmm :p Welke vulling voeg jij toe?

Zoete flappen

Voorbereiding: 5 minuten
Bereiden: 10-15 minuten
Oventijd: 20-25 minuten

Benodigdheden:

  • Kant en klaar vierkant bladerdeeg
  • Banaan en Nutella 
  • Mango en kokosrasp 
  • Framboos en melkchocolade 
  • 1 losgeklopt ei

Bereidingswijze:

  1. Ontdooi de bladerdeeg plakjes en leg ze met de punt naar beneden voor je. 
  2. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  3. Leg in het midden van elk plakje een van de vullingen, laat de randen vrij:
    • Enkele plakjes banaan met een eetlepel Nutella
    • Enkele stukjes mango met wat kokosrasp
    • Enkele stukjes framboos met wat in stukjes gehakte melkchocolade
  4. Vouw de bovenste punt naar beneden over de vulling heen en plak de randen op elkaar. Plak ze goed dicht anders loopt de vulling er uit.
  5. Bestrijk elke flap met losgeklopt ei en strooi er een klein beetje suiker op.
  6. Bak de flappen in de oven voor 20-25 minuten, tot ze goudbruin en gaar zijn. 
  7. Je kunt ook kleinere hapjes maken door het bladerdeeg plakje in vier delen te snijden en op twee delen vulling te leggen. Leg de ander delen eroverheen en plak alle vier de randen goed dicht. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *