Vanille koekjes met frambozen glazuur

Jeej, wij zijn onderweg naar Parijs! Ik ben er nog nooit geweest dus ben benieuwd naar de stad, de sfeer, de Eiffeltoren en natuurlijk het eten en de patisserie! Jullie kunnen je ondertussen vermaken met deze hartjes koekjes met frambozen glazuur ❤
Als er nog iemand tips heeft voor Parijs, kom maar door!

Hartjes met frambozen glazuur

Voorbereiding: ongeveer 5 minuten
Bereiden: ongeveer 20-30 minuten + 30-60 minuten in de koelkast
Oventijd: 10-15 minuten

Benodigdheden:
  • 225 g zachte boter
  • 140 g witte basterdsuiker
  • 1 eidooier
  • 2 tl vanille aroma
  • 280 g bloem
  • Snufje zout
  • Ongeveer 5 – 10 frambozen
  • Ongeveer 15 g poedersuiker
Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 190 graden.

Klop de boter met de suiker glad.

Voeg de eidooier en het vanillearoma toe en meng goed door elkaar.

Roer nu met een houten lepel de bloem en het zout erdoor.

Kneed tot een bal, plaats in plastic folie en leg 30-60 minuten in de koelkast.

Rol het deeg uit tot een lap van ongeveer 1 cm dik en steek er met een hartjesvorm koekjes uit.

Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en bak 10-15 minuten in de oven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *