Valentijnshart

Morgen is het Valentijn! Verras je lief met dit valentijnshart. De cake is roze van binnen met stukjes chocolade. Is het geen plaatje? En hij smaakt heerlijk! Hier kun je iemand zeker blij mee maken.

Valentijnshart

Voorbereiding: ongeveer 5 – 10 minuten
Bereiden: ongeveer 30-35 minuten
Oventijd: ongeveer 60-75 minuten
Decoreren: ongeveer 3o minuten

Benodigdheden:
  • 250 g boter
  • 250 g suiker
  • 1 tl vanille suiker
  • Snufje zout
  • 5 eieren
  • 250 g bloem
  • 2 tl bakpoeder
  • 2 druppels rode kleurstof
  • 150 g melkchocolade (in kleine stukjes gehakt)
  • witte ganache
  • Decoratie strooisel
Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 160 graden.

Vet een bakvorm in de vorm van een hart in.

Mix de suiker, boter, vanillesuiker en zout 5 minuten door elkaar.

Voeg 1 voor 1 de eieren toe. Voeg het volgende ei pas toe als het vorige helemaal is opgenomen.

Spatel nu voorzichtig de gezeefde bloem en het bakpoeder erdoor.

Meng 2 druppels rode kleurstof door het beslag en vervolgens de chocolade stukjes.

Verdeel het beslag in de bakvorm.

Bak in de oven voor 60 tot 75 minuten tot de cake gaar is.

Laat 5 minuten afkoelen en haal dan uit de vorm, draai om op een rooster en laat met een bord of iets anders zwaars bovenop de cake verder afkoelen. Zo blijft de cake plat zodat je hem goed kunt decoreren.

Verwarm de ganache en verdeel over de taart, zowel de bovenkant als de zijkant. Strijk glad met een mes.

Versier de taart met decoratie strooisel naar keuze.

Laat de chocolade hard worden voordat je de taart aansnijdt.

Ganache maak ik altijd in een grote hoeveelheid. Breek hiervoor 1300 g chocolade in stukjes. Breng 450 ml kookroom met laag vetgehalte aan de kook en giet over de stukjes chocolade. Roer rustig tot alle chocolade gesmolten is. Laat de ganache afkoelen en laat daarna een nachtje in de koelkast staan. Deze is in kleinere porties in te vriezen. Wanneer je het nodig hebt verwarm je het steeds 10-20 seconden in de magnetron met goed doorroeren. Zo heb je altijd ganache in huis voor een taart of cake.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *