Valentijn verrassingscake

Liefde is… iets lekkers voor een ander bakken en er samen van genieten! 

Het is bijna Valentijn! Tijd dus om je geliefde te verrassen. Hoe kan dat nu beter dan met een zelfgemaakte cake? Als je de verrassing aan de binnenkant ziet wanneer je de cake aansnijdt, wordt iedereen zeker blij. Een cake vol liefde! Met liefde gebakken en met liefde lekker samen opeten.

Valentijn verrassingscake

Voorbereiding: 10 minuten
Bereiden: ongeveer 40 minuten
Oventijd: 2 uur

Benodigdheden:

2x:

  • 250 g boter
  • 250 g suiker 
  • Snufje zout 
  • 8 g vanillesuiker 
  • 5 eieren 
  • 250 g zelfrijzend bakmeel 

1x:

  • Enkele druppeltjes rode kleurstof
  • 25 g kokosrasp 
  • Poedersuiker 

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden. 
  2. Bekleed een cakevorm met bakpapier.
  3. Maak de eerste cake, mix hiervoor de boter met de suiker, vanillesuiker en het zout 5 minuten door elkaar. 
  4. Voeg 1 voor 1 de eieren toe. Voeg het volgende ei pas toe als het vorige volledig is opgenomen.
  5. Spatel het gezeefde zelfrijzend bakmeel voorzichtig door het beslag heen. 
  6. Meng nu enkele druppeltjes rode kleurstof door het beslag. 
  7. Breng het beslag over in de cakevorm en bak in het midden van de oven in ongeveer 60 minuten gaar.
  8. Laat de cake 5 minuten afkoelen in de vorm, verwijder daarna de vorm en laat de cake verder afkoelen op een rooster.
  9. Als de cake volledig is afgekoeld snijd je hem in plakken. Uit ieder plakje steek je een hartje uit met een hartjes uitstekervormpje. 
  10. Maak nu de tweede cake, mix weer de boter met de suiker, vanillesuiker en het zout 5 minuten door elkaar. 
  11. Voeg 1 voor 1 de eieren toe. Voeg het volgende ei pas toe als het vorige volledig is opgenomen.
  12. Spatel het gezeefde zelfrijzend bakmeel voorzichtig door het beslag heen. 
  13. Voeg hier nu de kokosrasp aan toe en meng door het beslag. 
  14. Breng een klein laagje beslag over in de cakevorm. Leg nu de uitgestoken cake hartjes achter elkaar in een rij over de volledige lengte van de cakevorm in het beslag. Zet alle hartjes dicht tegen elkaar aan. Schep er nu de rest van het kokosbeslag over en strijk de cake glad. 
  15. Bak de cake nu in het midden van de oven in ongeveer 60 minuten gaar.
  16. Laat de cake 5 minuten afkoelen in de vorm, verwijder daarna de vorm en laat de cake verder afkoelen op een rooster. 
  17. Bestrooi de cake met poedersuiker, snijd hem aan en tadaa.. verras je geliefde met een mooi hart aan de binnenkant!

*De overgebleven rode cakeresten kun je gebruiken voor andere recepten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *