Triple chocolate cheesecake

Zondag is het Moederdag en wat is er nu leuker dan je moeder verrassen met een cheesecake! Deze chocolade cheesecake met drie laagjes chocolade en een oreobodem valt zeker in de smaak bij chocolade lovers. Met een topping van aardbeien in de vorm van een hart laat je zien dat jouw moeder de allerliefste is! Ik weet zeker dat jij deze cheesecake zelf ook even wilt proeven, dus laat je moeder niet alles alleen opeten, maar zorg dat je zelf ook een stukje bemachtigd!

Triple chocolate cheesecake

Voorbereiding: 10 minuten
Bereiden: ongeveer 45 minuten
Koelkast: 2 uur

Benodigdheden:

Voor 8 personen 

  • 225 g oreo koekjes 
  • 65 g gesmolten boter
  • 100 g pure chocolade 
  • 100 g melk chocolade 
  • 100 g witte chocolade 
  • 6 blaadjes gelatine 
  • 250 g mascarpone
  • 125 g Monchou 
  • 50 g suiker 
  • 150 g slagroom
  • Ongeveer 7 aardbeien 

Bereidingswijze:

  1. Week de gelatine in een bakje met koud water. 
  2. Bekleed een springvorm van 12 cm doorsnede met bakpapier.
  3. Maal de oreokoekjes fijn in een keukenmachine en meng met de gesmolten boter. Breng aan op de bodem van de springvorm en druk stevig aan met de achterkant van een lepel. 
  4. Zet de springvorm in de koelkast.
  5. Doe de helft van de slagroom in een pannetje en klop de andere helft van de slagroom stijf met de suiker. Meng dit vervolgens met de mascarpone en de Monchou. Verdeel het mengsel in drieën. 
  6. Breng de slagroom in het pannetje aan de kook en los er vervolgens de gelatine in op. 
  7. Smelt nu de pure chocolade au bain-marie, roer er als het gesmolten is één deel van het mascarpone-Monchou mengsel door en een derde van de galatine-room. Giet dit op de oreobodem, verdeel en zet de springvorm weer terug in de koelkast.
  8. Smelt nu de melk chocolade au bain-marie en roer er als het gesmolten is weer één deel van het mascarpone-Monchou mengsel door en de helft van de nog overgebleven gelatine-room. Breng dit aan op de pure chocolade-laag, verdeel en zet weer terug in de koelkast. 
  9. Smelt als laatste de witte chocolade au bain-marie en roer er het laatste deel van het mascarpone-Monchou mengsel door en de rest van de gelatine-room. Breng dit aan op de melk chocolade-laag, verdeel en zet nu ten minste 2 uur in de koelkast.
  10. Snijd de aardbeien in tweeën en verdeel deze over de cheesecake in de vorm van een hart. Geniet ervan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *