Tartelette Nutella-karamel-zeezout

Vandaag een tweede tartelette recept online. Ik moet je bekennen dat ik deze nog lekkerder vind dan het vorige recept. Uiteraard weer met chocolade, maar ook met Nutella, karamel-zeezout en gehakte hazelnoten! Hmmm, het water loopt me alweer in de mond. Proef het snel zelf!

Tartelette nutella-karamel-zeezout

Voorbereiding: 5 minuten
Bereiden: ongeveer 45-60 minuten
Koelkast: 30 minuten
Oventijd: 20 minuten

Benodigdheden:

Voor 6 stuks 

Voor de tartelettes:

  • 150 g bloem
  • 60 g suiker 
  • 1,5 tl vanillesuiker 
  • 120 g koude boter 
  • 1,5 eidooier 
  • 1-2 el water 

Voor de chocolade topping:

  • 90 g pure chocolade 
  • 22,5 g boter
  • 90 ml slagroom

Overig:

  • Ongeveer 90 g Nutella 
  • Beetje karamelsaus (zie recept hier of gebruik kant en klare karamelsaus uit de supermarkt)
  • Zeezout 
  • 30 g hazelnoten, in stukjes gehakt 
  • Blindbakbonen 

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. 
  2. Vet 6 kleine tartelette vormpjes in. 
  3. Maak de tartelettes door alle ingrediënten hiervoor met elkaar te mengen. 
  4. Kneed tot een deegbal, wikkel in plasticfolie en leg ten minste 30 minuten in de koelkast. 
  5. Rol daarna uit tot lapjes deeg van ongeveer 0,5 cm dik en bekleed hiermee de tartelette vormpjes. 
  6. Druk goed aan. Zorg dat het deeg niet te dun is anders zullen de vormpjes later breken. 
  7. Verkreukel een stuk bakpapier, vouw weer open en bekleed hiermee het deeg in de vormpjes. Leg er de blindbakbonen op en bak 15 minuten in de oven. Haal dan het bakpapier met de blindbakbonen eruit en bak de vormpjes nog eens 5 minuten in de oven. 
  8. Laat de tartelettes nu iets afkoelen, verwijder dan de vormpjes en laat volledig afkoelen op een rooster. 
  9. Doe in iedere tartelette ongeveer 15 g Nutellaen strijk uit over de bodem. 
  10. Giet er een klein beetje karamelsaus over en bestrooi met zeezout naar smaak. 
  11. Strooi er vervolgens nog gehakte hazelnoten overheen. 
  12. Maak nu de chocolade topping door de boter en de chocolade op laag vuur te smelten in een pannetje. Zodra het gesmolten is voeg je de slagroom toe en breng je dit aan de kook. 
  13. Roer goed door elkaar en giet dit dan in de vormpjes, over de Nutella, karamel en hazelnoten.
  14. Laat de tartelettes opstijven in de koelkast. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *