Taart om te zoenen!

Wie houdt er van zoenen? Deze taart is zeker om te zoenen! Met chocolade, slagroom én een lekkere vulling. Hmmm!
Heb je een van mijn recepten gemaakt? Deel dan je foto op social media en tag me met @sannesbakinglife. Vind ik super leuk om te zien! 😃

Taart om te zoenen!

Voorbereiding: ongeveer 10 minuten
Bereiden: ongeveer 20 minuten
Oventijd: ongeveer 40 minuten
Decoreren: ongeveer 25-30 minuten

Benodigdheden:
  • 90 g bloem
  • 90 g maizena
  • 25 g cacao
  • 6 eieren, gesplitst
  • 180 g suiker
  • 8 g vanillesuiker
  • 2 el warm water
  • Ongeveer 450 g zoenen (ongeveer 28 stuks)
  • 200 ml slagroom
Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Bekleed een bakvorm van 20 cm doorsnee met bakpapier.

Voeg bloem, maizena en cacao samen en roer even kort door.

Klop in een andere kom de eiwitten met 60 g van de suiker en het water in 10 minuten tot een stijf mengsel.

Klop in een derde kom de eidooiers, de rest van de suiker en de vanillesuiker tot een schuimig geheel.

Voeg beide eimengsels samen en spatel rustig door elkaar.

Voeg het bloemmengsel toe en spatel rustig in delen door het mengsel.

Stort het beslag in de met bakpapier beklede bakvorm.

Bak ongeveer 40 minuten in de voorverwarmde oven.

Laat een paar minuten afkoelen voordat je de taart uit de vorm haalt en laat volledig afkoelen.

Haal voorzichtig de onderkantjes van de zoenen af en houd apart.

Houd van ongeveer 13 zoenen de bovenkanten zo heel mogelijk. De overige zoenen mogen in een kom fijngeprakt worden met een vork.

Snijd de taart horizontaal doormidden en bestrijk de onderste helft met het geprakte zoenenmengsel. Leg de bovenste taarthelft er weer op.

Klop nu de slagroom met een eetlepel suiker stijf en bestrijk zowel de bovenkant als de zijkant van de taart hiermee.

Druk nu de onderkantjes van de zoenen tegen de zijkant van de taart aan en zet de 13 bovenkantjes van de zoenen bovenop de taart.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *