Sweet mini cupcakes

Het volgende recept valt onder het motto “klein is ook fijn”. Waarom altijd grote taarten bakken, kleine mini’s zijn net zo lekker. En ook nog eens handig meenemen en uitdelen en je zit er niet zo snel vol van. Perfect voor bij een high tea 😉
Ik maakte twee varianten, eentje met abrikoos en kokos en (hoe kan het ook anders) een chocolade variant.

Sweet mini cupcakes

Voorbereiding: ongeveer 5 minuten
Bereiden: ongeveer 20 minuten
Oventijd: ongeveer 10 minuten

Benodigdheden:
  • 25 g boter
  • 25 g suiker
  • ½ tl vanillesuiker
  • Snufje zout
  • ½ ei
  • 25 g zelfrijzend bakmeel
  • 3 gedroogde abrikozen
  • ½ tl cacao
  • 20 g melkchocolade
  • 5 g poedersuiker
  • Klein beetje warm water
  • Kokosrasp
Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Vet een mini cupcakevorm in.

Mix de boter, suiker, vanillesuiker en zout 5 minuten door elkaar.

Voeg een half ei toe en mix nog eens 5 minuten.

Spatel nu het gezeefde zelfrijzend bakmeel erdoor en splits het beslagje in tweeën.

Voeg aan de ene helft in kleine stukjes gesneden abrikozen toe, en aan de andere helft de cacao en 10 g van de chocolade, in kleine stukjes gehakt.

Voeg het beslag aan de vorm toe en bak 10 minuten in het midden van de oven.

Als de cakejes gaar zijn laat je ze 5 minuten afkoelen op een rooster voordat je ze uit de vorm haalt. Daarna kunnen ze volledig afkoelen.

Maak nu de topping door de poedersuiker te mengen met een heel klein beetje water. Roer tot er een dik papje ontstaat. Begin met een heel klein beetje water, je kunt altijd nog meer toevoegen. Is het papje te dun, voeg dan meer poedersuiker toe.

Strijk dit op de vanille cupcakejes en bestrooi direct met kokosrasp.

Smelt de andere 10 g chocolade au bain-marie en strijk op de chocolade cupcakejes.

Geniet met een kopje thee erbij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *