Sticky chocolade-karamel cake

Oehlala, hier istie dan, de sticky chocolade-karamel cake 😍 Dit is tot nu toe denk ik wel mijn favoriete eigen recept. Met stukjes chocolade en karamel fudge door het cakebeslag en karamel saus en zachte chocolade on top. Hmm het water loopt me al weer in de mond, want hij is allang op hier.

Sticky chocolade-karamel cake

Voorbereiding: ongeveer 10 minuten
Bereiding: ongeveer 25-30 minuten
Oven: 60-75 minuten

Benodigdheden:
  • 200 g + 50 g boter
  • 200 g suiker
  • 8 g vanillesuiker
  • Snufje zout
  • 4 eieren
  • 200 g zelfrijzend bakmeel
  • 100 g soft karamel fudge stukjes
  • 100 g + 200 g pure chocolade
  • 200 ml slagroom
  • Karamelsaus (zie recept hier)
Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 160 graden.

Bekleed een springvorm van 23 cm doorsnee met bakpapier en vet de zijkant in met boter.

Mix 200 g boter, 200 g suiker, vanillesuiker en zout 5 minuten door elkaar.

Voeg 1 voor 1 de eieren toe. Voeg het volgende ei pas toe als het vorige helemaal is opgenomen.

Spatel nu voorzichtig het gezeefde zelfrijzende bakmeel erdoor.

Hak 100 g chocolade in stukjes en meng samen met de karamel fudge stukjes door wat bloem, voeg vervolgens toe aan het beslag.

Stort het beslag in de springvorm en bak in de oven voor ongeveer 60-75 minuten tot de cake gaar is.

Laat 5 minuten afkoelen en verwijder de springvorm, laat daarna volledig afkoelen op een rooster.

Ondertussen dat de cake in de oven staat, breng je de slagroom in een pannetje aan de kook.

Voeg 200 g chocolade toe en laat smelten.

Voeg nu 50 g boter toe en laat ook smelten.

Haal het pannetje van het vuur en laat minstens 20 minuten afkoelen.

Als de cake en de chocolade afgekoeld zijn strijk je eerst de karamelsaus op de bovenkant van de cake.

Giet nu de chocolade erover en laat afkoelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *