Speculaascake

Sinterklaas komt weer aan in Nederland. Tijd dus voor sintgebak. En wat past daar nu beter bij dan speculaas? Daarom staat vandaag deze overheerlijke speculaas cake online! Deze variant mét echte stukjes speculaas heb je vast nog nooit eerder geproefd! Niet moeilijk te maken, dus hup vandaag de keuken in om te bakken en morgen hiervan genieten tijdens of na de intocht!

Speculaascake

Voorbereiding: ongeveer 10 minuten
Bereiden: ongeveer 30 minuten
Oventijd: 60 minuten

Benodigdheden:
  • 250 g boter
  • 250 g lichtbruine basterdsuiker
  • 5 eieren
  • 250 g bloem
  • 2 tl bakpoeder
  • 2 tl vanillesuiker
  • Snufje zout
  • 1 el speculaaskruiden
  • 150 g speculaasjes (in stukjes gebroken) + enkele voor de bovenkant van de cake
Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 160 graden.

Doe de boter en de basterdsuiker in een kom en mix door elkaar.

Voeg één voor één de eieren toe en voeg het volgende ei pas toe als het vorige helemaal is opgenomen. Mix tot een glad beslag.

Mix de bloem, bakpoeder, vanillesuiker, zout en speculaaskruiden er door.

Meng de stukjes speculaas door het beslag.

Vet een cakevorm van 30 cm in met boter of anti-aanbakspray of gebruik bakpapier.
Doe het beslag in de cakevorm en druk nog wat stukjes speculaas bovenop in het beslag.

Zet de vorm in het midden van de voorverwarmde oven en bak in ongeveer 60 minuten lichtbruin en gaar.

Haal uit de oven en laat nog even afkoelen. Haal daarna uit de vorm en laat verder afkoelen op een rooster.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *