Sinterklaas taart

🎶Zie ginds komt de stoomboot..🎶 5 december = pakjesavond! Daar hoort natuurlijk ook iets lekkers bij. Met deze Sinterklaastaart steel jij zeker de show!! Laat hem smaken en een fijne avond allemaal!

Sinterklaas taart

Voorbereiding: ongeveer 10 minuten
Bereiden: Taart: ongeveer 10 minuten, ganache botercrème: ongeveer 15 minuten
Oventijd: ongeveer 45 minuten
Decoreren: ongeveer 20 minuten

Benodigdheden:
Taart:
  • 5 eieren
  • 150 g suiker
  • 0,5 tl vanillesuiker
  • Snufje zout
  • 100 g bloem
  • 50 g maizena
Vulling:
  • Slagroom
  • Ongeveer 3 á 4 speculaasjes
Ganache botercrème:
  • 63 g ongezouten boter
  • 125 g poedersuiker
  • Snufje vanillesuike
  • 45 g pure chocolade
  • 30 ml slagroom
Decoratie:
  • Sint snoepgoed bv. Schuimpjes, (chocolade) pepernoten, chocolade sint figuurtjes, chocolade munten enz.
Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 160 graden.

Bekleed de bodem van een ronde bakvorm van 22 cm doorsnede met bakpapier en vet de zijkant in met boter en bestrooi met bloem.

Klop de eieren met de suiker, vanillesuiker en zout schuimig en dik. Dit lukt het best als je de kom in een andere kom met warm water zet.

Schep daarna de gezeefde bloem en maizena voorzichtig door het beslag.
Schep het beslag meteen in de vorm, laat niet staan want dan gaat de lucht eruit.

Zet de vorm onderin de voorverwarmde oven en bak ongeveer 45 minuten tot de taart lichtbruin en gaar is.

Haal de taart uit de vorm en laat afkoelen op een rooster.

Maak de ganache botercrème door de chocolade in stukjes te breken.

Breng de slagroom aan de kook en giet voorzichtig over de stukjes chocolade.
Roer tot alle chocolade gesmolten is en laat 15 minuten staan.

Mix ondertussen de boter 1-2 minuten, voeg daarna beetje bij beetje de poedersuiker toe en mix tot al het poedersuiker is opgenomen en voeg een snufje vanillesuiker toe.

Voeg nu het chocolademengsel toe en mix goed door elkaar.

Snijd de afgekoelde taart horizontaal doormidden zodat twee helften ontstaan en je de taart kunt vullen.

Klop de slagroom stijf en strijk op de onderste helft van de taart.

Verkruimel de speculaasjes en strooi over de slagroom.

Leg nu de bovenste helft van de taart er weer op.

Bestrijk de taart zowel bovenop als de zijkant met de ganache botercrème.

Versier de taart met sint snoepgoed naar wens.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *