Sinterklaas-sinaasappel cupcakes

Zijn jullie klaar voor een nieuw sinterklaasrecept? Deze sinaasappel cupcakes met chocolade topping, afgemaakt met een chocolade pepernoot zijn echt goddelijk! 😍 al zeg ik het zelf. Duik snel de keuken in om dit lekkers zelf op tafel te toveren!!

Sinterklaas-sinaasappel cupcakes

Voorbereiding: ongeveer 20 minuten
Bereiden: cupcakes: ongeveer 20 minuten, botercrème: ongeveer 10 minuten, decoreren: ongeveer 10 minuten
Oventijd: ongeveer 25 minuten

Benodigdheden:
Cupcakes:
  • 150 g bloem
  • 170 g suiker
  • 1 tl bakpoeder
  • 70 g zachte, ongezouten boter
  • 150 ml volle melk
  • 1 ei
  • Geraspte schil van 3 sinaasappels
  • 1 el verse sinaasappelsap
Topping:
  • 100 g pure chocolade
  • 100 g ongezouten boter
  • 125 g poedersuiker
  • 2 el cacao
  • 6 witte chocolade pepernoten
Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 170 graden.

Doe de bloem, suiker, bakpoeder en boter in een kom en wrijf alles met je handen door elkaar tot er een kruimelig geheel ontstaat.

Voeg het ei, de geraspte sinaasappelschil en de eetlepel sinaasappelsap toe en meng goed door het beslag.

Giet de melk er langzaam bij en roer alles met een houten lepel door elkaar tot alles net gemengd is.

Schep het beslag in een siliconen cupcakevorm of in papieren cupcakevormpjes en bak in 25 minuten in het midden van de oven.

Controleer of ze gaar zijn en laat afkoelen op een rooster.

Maak nu de topping door de chocolade in stukjes te breken en in een hittebestendige kom te smelten boven een pan heet water. De bodem van de kom mag het water niet raken. Roer 5-10 minuten goed door tot de chocolade helemaal gesmolten is.

Haal de pan van het vuur en laat afkoelen.

Klop de boter, poedersuiker en cacaopoeder 3-4 minuten door elkaar tot een glad en romig geheel.

Voeg langzaam de gesmolten chocolade toe en klop nog 3-4 minuten goed door tot alles is vermengd en de topping er luchtig uitziet.

Maak een mooie toef op elke cupcake met behulp van een spuitzak of smeer het op met een paletmes.

Versier elke cupcake met een witte chocolade pepernoot.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *