Sinterklaas cadeautjes

Bij het Sinterklaas feest horen cadeautjes. Welk pakje zou jij graag uit willen pakken? Misschien wel deze smakelijke cadeautjes met aardbeien botercrème en witte chocolade.
Dit was voor mij de eerste keer dat ik botercrème heb gemaakt en ik weet dus eigenlijk niet of dit er uit zag zoals het er uit hoort te zien.. hoe maak jij botercrème? als iemand tips heeft, kom maar door!

Sinterklaas cadeautjes

Voorbereiding: ongeveer 10 minuten
Bereiden: biscuit: ongeveer 15 minuten, botercrème: ongeveer 10 minuten, ganache: ongeveer 5 minuten + overnacht laten stollen, decoreren: ongeveer 1,5 uur.
Oventijd: ongeveer 45 minuten

Benodigdheden:
Voor de biscuit:
  • 6 eieren
  • 180 g suiker
  • ½ tl vanillesuiker
  • Snufje zout
  • 120 g bloem
  • 60 g maizena
Voor de botercrème:
  • 70 g boter
  • 80 g poedersuiker
  • 20 g aardbeien
Voor de ganache:
  • 1300 g witte chocolade
  • 450 ml kookroom met laag vetgehalte
Voor de decoratie:
  • Rood fondant
Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 160 graden.

Bekleed een vierkante bakvorm van ongeveer 23 bij 23 cm met bakpapier of vet in met boter en bestuif met bloem.

Klop de eieren met de suiker, vanillesuiker en zout schuimig en dik. Dit lukt het best als je de kom in een andere kom met warm water zet.

Schep daarna de gezeefde bloem en maizena voorzichtig door het beslag.
Schep het beslag meteen in de vorm, laat niet staan want dan gaat de lucht eruit.

Zet de vorm onderin de voorverwarmde oven en bak ongeveer 45 minuten tot de biscuittaart lichtbruin en gaar is.

Maak ondertussen de ganache door de chocolade in stukjes te breken. Breng vervolgens de kookroom aan de kook en giet deze over de stukjes chocolade. Roer rustig tot alle chocolade gesmolten is. Laat de ganache afkoelen en laat daarna een nachtje in de koelkast staan.

Haal de taart als deze gaar is uit de vorm en laat afkoelen op een rooster.

Snijd de volgende dag de taart horizontaal doormidden zodat er twee helften ontstaan en je hem kunt vullen.

Snijd er vervolgens 9 vierkantjes van. Snijd de buitenste randen er eventueel af voor een mooier resultaat.

Maak de botercrème door de boter met de poedersuiker en de aardbeien te mixen.

Haal van ieder vierkantje de twee helften van elkaar en besmeer de onderste helften met de botercrème en leg de bovenste helften er weer op.

Verwarm de ganache 10-20 seconden in de magnetron en roer door.

Besmeer nu alle vierkantjes rondom met ganache en laat opstijven in de koelkast.

Maak van rode fondant strikjes en lintjes en decoreer hiermee de vierkantjes tot cadeautjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *