Sint mijter taart

Wie wil deze Sint mijter taart en dit cadeautje proeven? Heel makkelijk te maken en heel lekker! Dit is niet mijn mooiste foto by the way, lastig nu het al eerder donker wordt en als je niet de juiste materialen als ondergrond hebt om je taarten op te zetten. Hmm, iets voor mijn verlanglijstje 🤔

Sint mijter taart

Voorbereiding: ongeveer 5 minuten
Bereiden: ongeveer 15 minuten
Oventijd: ongeveer 20 minuten
Decoreren: ongeveer 10 minuten

Benodigdheden:
  • 2 eieren
  • 60 g suiker
  • 0,5 tl vanillesuiker
  • Snufje zout
  • 40 g bloem
  • 20 g maizena
  • 1 blikje vlaaifruit
  • 1 pakje slagroom
Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Bekleed een rechthoekige bakvorm van ongeveer 23 bij 20 cm met bakpapier of vet in met boter en bestuif met bloem.

Klop de eieren met de suiker, vanillesuiker en zout schuimig en dik. Dit lukt het best als je de kom in een andere kom met warm water zet.

Schep daarna de gezeefde bloem en maizena voorzichtig door het beslag.
Schep het beslag meteen in de vorm, laat niet staan want dan gaat de lucht eruit.

Zet de vorm onderin de voorverwarmde oven en bak ongeveer 20 minuten tot de biscuitbodem lichtbruin en gaar is.

Haal de bodem uit de vorm en laat afkoelen op een rooster.

Leg de bodem in de lengte en snijd de bovenste hoeken er af zodat de vorm van een mijter ontstaat. Draai 1 hoek om en leg tegen de andere afgesneden hoek aan, dit vorm dan weer een kleiner rechthoek voor het cadeautje.

Prak het vlaaifruit fijn met een vork en verdeel over de bodems.

Klop de slagroom op met suiker en spuit met een spuitzak de randen en het kruis van de mijter en het cadeautje op de taarten. Maak een strik op het cadeautje en versier de mijter evt. verder naar wens.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *