Sinaasappel petit fours

Mijn schoonmoeder is afgelopen jaar 80 geworden! Om dit te vieren werd er een grote high tea georganiseerd voor alle familie en vrienden. Of ik ook wat hapjes wilde maken? Ja natuurlijk! Dus leefde ik me uit in de keuken om petit fours te maken. Ik maakte ze met een sinaasappel botercrème. Het decoreren is nogal wat werk, maar dan heb je ook wel iets moois om op tafel te presenteren. 

Sinaasappel petit fours

Voorbereiding: ongeveer 5 minuten
Bereiden: ongeveer 1,5 uur
Oventijd: 15 – 20 minuten
Koelkast: minstens 30 minuten

Benodigdheden:

Voor 16 stuks

Biscuitbodem: 

  • 6 eieren 
  • 150 g suiker 
  • 1 zakje vanillesuiker 
  • 150 g bloem

Sinaasappel botercrème:

  • 2 eieren 
  • 2 eidooiers 
  • 175 g suiker 
  • Rasp van 1 sinaasappel
  • 500 g ongezouten roomboter 
  • 150 g poedersuiker 

Decoratie:

  • Ongeveer 20 g chocolade

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Maak de biscuitbodem door de eieren te mixen met de suiker en vanillesuiker tot een dikke blanke crème die als een lint van de gardes afloopt.
  3. Spatel de gezeefde bloem er voorzichtig doorheen. 
  4. Schenk het beslag op een met bakpapier beklede bakplaat en strijk glad tot een dikte van 1,5 cm.
  5. Bak dit 15-20 minuten in de voorverwarmde oven tot hij lichtbruin en gaar is. 
  6. Laat daarna afkoelen.
  7. Maak ondertussen de vulling. Doe hiervoor de eieren met de eidooiers, de sinaasappelrasp en de suiker in een hittebestendige kom en zet deze op een pan met heet water. Zorg dat de kom het water niet raakt. Klop met een mixer tot er een dikke blanke crème ontstaat die als een lint van de gardes afloopt. 
  8. Klop in een andere kom de boter met de poedersuiker zacht. Voeg hier beetje bij beetje het eimengsel aan toe en klop tot een luchtige botercrème. 
  9. Als de biscuitbodem afgekoeld is snijd je deze in 32 rechthoeken van ongeveer 3 cm breed.
  10. Verdeel de botercrème over 16 stukken biscuit, leg er de andere stukken biscuit bovenop en druk licht aan. Bestrijk nu ook de zij- en bovenkant met botercrème. Dit gaat het best met een nat mes, daarmee strijk je de botercrème mooi glad. 
  11. Rasp wat chocolade en bestrooi hiermee de bovenkant van de gebakjes.
  12. Zet minimaal 30 minuten in de koelkast zodat de botercrème kan opstijven. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *