Sinaasappel koekjes

Zoek je nog iets lekkers voor bij de koffie dit weekend? Bak deze heerlijke sinaasappel koekjes. Ze zijn snel en makkelijk te maken, ook altijd fijn. Ga je ze delen of eet je ze lekker allemaal zelf op?

Sinaasappel koekjes

Voorbereiding: ongeveer 10 minuten
Bereiden: ongeveer 15 – 20 minuten
Oventijd: 15 minuten

Benodigdheden:
  • 100 g boter
  • Snufje zout
  • 120 g maple syrup (ahornsiroop)
  • 80 g suiker
  • 250 g bloem
  • 1 tl baking soda
  • 1 tl bakpoeder
  • 2 tl sinaasappelsap
Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 160 graden.

Leg bakpapier op twee ovenplaten.

Doe de boter, maple syrup en de suiker in een pan boven een laag vuur en roer tot alles gesmolten is.

Zeef de bloem, baking soda en bakpoeder boven een kom en voeg het sinaasappelsap toe.

Roer het bloemmengsel door het gesmolten botermengsel en het vormt een zacht, goudkleurig deeg.

Maak met je handen van het deeg ongeveer 25 balletjes van gelijke grootte.
Het deeg is erg vet, dat hoort zo!

Verdeel de balletjes over de bakplaten en geef ze onderling voldoende ruimte.

Duw met de bolle kant van een theelepel de balletjes in, zodat ze gelijkmatig zullen bakken. Dit gaat het best als het deeg nog een beetje warm is.

Bak de koekjes 15 minuten in de oven.

Laat ze 5 minuten rusten voordat je ze overplaatst naar een rosster om verder af te koelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *