Scones

Ik heb een experimentje uitgevoerd. Ik maakte scones met verschillende smaken om te zien wat nu het lekkerst is. En ik kan je zeggen, dat is een lastige keuze! Ik maakte een scone met appelgebakmix en rozijnen, met kaneel en rozijnen, met kerrie, met rozemarijn en met citroen. Uiteindelijk springen twee smaken er voor mij uit, de appelgebakmix en de kaneel. Maar welke hiervan nou écht het lekkerst is, kan ik niet zeggen. Voor welke smaak zou jij gaan?

Scones

Benodigdheden:
  • 20 g zelfrijzend bakmeel
  • Snufje zout
  • 5 g koude boter
  • 2 g lichtbruine basterdsuiker
  • 12,5 ml melk
  • 1 losgeklopt ei
  • Enkele rozijnen
  • 1 tl appelgebakmix, kaneel, kerrie, rozemarijn of citroensap
Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 220 graden.

Meng het zelfrijzend bakmeel met het zout en een van de kruiden.

Kneed met de hand de boter erdoor.

Voeg de suiker en de melk toe en kneed tot een soepel deeg.

Maak er een circel van 2 cm dik van en leg op een met bakpapier beklede bakplaat.

Bestrijk de bovenkant met ei.

Bak 12-15 minuten in de oven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *