Schwarzwälder Kirsch taart

Vandaag dan het recept van de Schwarzwalder Kirsch taart! Deze chocolade slagroomtaart met kersen maakte ik ook voor de verjaardag van mijn vriend. Net zo lekker als de aardbeien slagroomtaart maar net even anders. Kirsch is een kersenlikeur die je eventueel ook kunt weglaten uit het recept als je hier niet van houdt. Voor iedereen geschikt dus!

Schwarzwalder Kirsch taart

Voorbereiding: 5 minuten
Bereiden: 15 minuten
Oventijd: 25 minuten
Decoreren: ongeveer 40 minuten

Benodigdheden:

Voor 12 personen 

  • 5 eieren 
  • 110 g + 50 g + 30 g suiker 
  • 8 g maïzena 
  • 85 g bloem 
  • 20 g cacao
  • 425 ml slagroom
  • 2 zakjes slagroomversteviger
  • 350 g kersen uit pot
  • 1 el aardappelzetmeel
  • 2 el Kirsch (optioneel)
  •  Chocolade schaafsel

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. 
  2. Bekleed een springvorm van 24 cm doorsnede met bakpapier.
  3. Splits de eieren, zorg dat er geen enkel spoortje eigeel bij het eiwit zit. 
  4. Klop de eiwitten in een vetvrije kom stijf. Als ze net luchtig zijn voeg je, al kloppend, 110 g suiker toe. 
  5. Klop het eigeel los, let op, alleen los, niet luchtig kloppen. 
  6. Meng de bloem met de maïzena en de cacao.
  7. Als de eiwitten stijf zijn meng je er voorzichtig het eigeel doorheen en vervolgens de gezeefde bloem met maïzena en cacao. Meng niet te lang, anders gaat de lucht die je erin geklopt hebt, er weer uit. 
  8. Breng het beslag over in de springvorm en bak in het midden van de oven in 25 minuten gaar.
  9. Haal de cake direct na het bakken uit de springvorm en laat afkoelen tussen 2 lagen bakpapier. 
  10. Laat de kersen uitlekken en vang het sap op. Meng 2 eetlepels van het sap met 30 g suiker en het aardappelzetmeel en roer tot een papje. 
  11. Breng 100 ml van het sap in een pannetje op laag vuur aan de kook en voeg als het kookt het aardappelzetmeel papje toe en roer goed door, laat dit 1-2 minuten doorkoken. Voeg vervolgens de kersen toe en kook deze ook 1-2 minuten mee. Wil je Kirsch toevoegen, dan voeg je dat nu toe en laat je dit nog 1 minuut meekoken, maar je kunt dit ook weglaten. 
  12. Als de biscuit volledig is afgekoeld snijd je deze horizontaal doormidden. 
  13. Klop de slagroom met 50 g suiker en de slagroomversteviger stijf. 
  14. Verdeel een laagje slagroom over de onderste biscuit helft en verdeel hier vervolgens de afgekoelde kersen over. Leg de bovenste biscuit helft er weer op en bestrijk de boven- en zijkant van de taart met de slagroom. Houd een beetje slagroom achter om met behulp van een spuitzak en spuitmondje nog wat mooie versieringen te maken op de bovenkant van de taart. 
  15. Bestrooi de bovenkant (en eventueel de zijkant) van de taart met het chocolade schaafsel.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *