Schuim kransjes

Sinterklaas is terug naar Spanje dus tijd om in kerst sferen te komen 🎄 Dat gaat zeker lukken met deze schuim kransjes. Het is een recept uit de bakbijbel van Rutger Bakt waar ik mijn eigen smaakcombinaties aan gegeven heb 😉 let’s try!

Schuim kransjes

(recept uit de bakbijbel van Rutger bakt) (eigen draai met anijs, en appelgebak kruiden)
Voorbereiding: ongeveer 5 minuten
Bereiden: ongeveer 20-30 minuten
Oventijd: ongeveer 2 uur

Benodigdheden:
  • 3 eiwitten (dus zonder dooier)
  • Snufje zout
  • 100 g fijne suiker
  • 90 g poedersuiker
  • 1 tl cacao
  • 1,5 tl anijs (gestampte muisjes)
  • 0,5 tl appelgebak mix
  • Een beetje nougatine nootjes
  • Enkele rozijnen
Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 100 graden.

Bekleed een bakplaat met bakpapier.

Klop de eiwitten met het zout op. Doe dit in een vetvrije kom, met vetvrije gardes. Zorg dat er geen enkel spoortje eigeel aanwezig is, anders worden de eiwitten niet stijf.

Voeg een eetlepel van de suiker toe en mix totdat dit is opgelost, voeg daarna weer 1 eetlepel van de suiker toe en mix. Doe dit tot alle suiker is opgenomen in de eiwitten.

Spatel nu met een lepel de poedersuiker erdoor.

Verdeel het beslag over 3 kommen en voeg aan 1 kom de cacao toe, aan 1 kom de anijs en aan de laatste kom de appelgebak mix.

Spatel elk beslag goed door.

Doe 1 beslag in een spuitzak en spuit kransjes op de met bakpapier beklede bakplaat. Doe dit met alle 3 de beslagen.

Strooi op de cacao kransjes de nougatine nootjes.

Strooi op de kransjes met appelgebak mix de (in kleine stukjes gesneden) rozijnen.

Zet de bakplaat in de oven en laat de kransjes 2 uur drogen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *