Rozijnen-hazelnoten Kerst ster

Weet je niet wat je met kerst op tafel moet zetten? Ga voor deze rozijnen-hazelnoot kerst ster! Die wil je proeven! Echt té lekker! Mijn vriend kon er in ieder geval niet vanaf blijven en ook bij collega’s was hij in rap tempo op. Een makkelijk recept, je hebt alleen de juiste vorm nodig. Al kun je dit ook in een normale bakvorm maken.

Rozijnen-hazelnoten Kerst ster

Voorbereiding: ongeveer 10 minuten
Bereiden: ongeveer 20 minuten
Oventijd: ongeveer 60 minuten

Benodigdheden:
  • 200 g suiker
  • 200 g boter
  • 1 tl vanillesuiker
  • Snufje zout
  • 4 eieren
  • 200 g bloem
  • 1,5 tl bakpoeder
  • 50 g rozijnen
  • 20 g gehakte hazelnoten
  • Poedersuiker om te bestrooien
Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 160 graden.

Mix de boter met de suiker, vanillesuiker en het zout 5 minuten door elkaar.

Voeg 1 voor 1 de eieren toe. Voeg het volgende ei pas toe als het vorige volledig is opgenomen.

Voeg de bloem en het bakpoeder toe en spatel voorzichtig door het beslag heen.

Voeg de rozijnen en hazelnoten toe en spatel er doorheen.

Breng het beslag over in een kerst ster bakvorm (als het geen siliconen bakvorm is, vet deze dan eerst in met boter).

Zet de vorm in het midden van de oven en bak de cake in ongeveer 60 minuten lichtbruin en gaar.

Laat de cake als hij gaar is, afkoelen op een rooster.

Teken op papier een kerst ster en knip deze uit.

Leg deze in het midden van de taart en bestrooi de cake met poedersuiker.

Haal nu voorzichtig de papieren ster weg et voilá!

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *