Restjes cake is een beetje een gekke naam voor een cake, maar dat is het wel. Deze cake is namelijk gemaakt met allemaal restjes van recepten die ik nog over had. Overgebleven cake van de Valentijn verrassingscake, overgebleven banketbakkersroom en overgebleven gebonden kersen. Samen kun je hier weer een smakelijk geheel van maken. Door chocolade toe te voegen aan verkruimelde cake, wordt het weer ‘plakkerig’, en kun je er weer een nieuwe bodem maken.
Voorbereiding: 5 minuten
Bereiden: 30-40 minuten
Koelkast: 30 minuten
Benodigdheden:
- Overgebleven cake (zie recept hier)
- 200 g melkchocolade
- Banketbakkersroom (zie recept hier)
- Gebonden kersen (zie recept hier)
Bereidingswijze:
- Verkruimel de cake.
- Smelt de chocolade au bain-marie en meng door de verkruimelde cake heen.
- Breng de cake over in een met bakpapier beklede springvorm en maak een stevige bodem en boetseer een opstaande rand. Druk de cake stevig aan met de bolle kant van een lepel of gebruik je handen.
- Zet de cake 30 minuten in de koelkast om stevig te laten worden.
- Breng nu de banketbakkersroom aan op de cakebodem en hier bovenop de gebonden kersen. That’s it!