Pink Pepper cookie cups

Een paar weken geleden testte ik de nieuwe In Choc chocoladereep Smoky Amandel & Pink Pepper van Verkade. Hmmm, die is lekker! Je proeft de gerookte amandel goed, wat een lekkere bite geeft, en de pink pepper geeft de reep extra pit. Ik heb de chocoladereep verwerkt in een nieuw recept: Pink Pepper cookie cups! 

Pink Pepper cookie cups

Voorbereiding: 5 minuten
Bereiden: 25 minuten
Oventijd: ongeveer 15-20 minuten
Koelen: minstens 1 uur

Benodigdheden:

Voor 20 stuks

  • 125 g bloem
  • ¼ ei
  • Klein snufje zout 
  • 92 g boter 
  • 62 g witte basterdsuiker 
  • ½ tl vanillesuiker 
  • 100 g chocolade In Choc Pink Pepper van Verkade 

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 175  graden. 
  2. Bekleed een mini cupcake vorm met bakpapier of spray in met bakspray.
  3. Meng de bloem, zout, boter, basterdsuiker en vanillesuiker door elkaar en kneed tot een bal.
  4. Rol het deeg in plastic folie en laat een uur in de koelkast rusten.
  5. Rol het deeg daarna uit op een met bloem bestoven werkbank.
  6. Steek er rondjes uit en leg deze in de holtes van de bakvorm met de randjes omhoog zodat het cupjes worden.
  7. Bestrijk ze met losgeklopt ei en bak 15-20 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn. 
  8. Laat ze afkoelen en haal ze dan uit de vorm. 
  9. Smelt de chocolade au bain-marie en giet in de koekcupjes. 
  10. Laat de chocolade nu hard worden en de chocolade cookiecups zijn klaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *