Pindakaas-chocolade sandwich koeken

OH MY GOD! Deze koeken zijn echt goddelijk! Mijn tweede favoriete home made recept 😍 Ze lijken op een Brinkie, ken je die? Twee koekjes met een vulling ertussen en omhuld met chocolade. Ik gebruikte pindakaas als vulling.. 🤤. Echt té lekker! Deze moet je gewoon maken, punt!

Pindakaas-chocolade sandwich koeken

Voorbereiding: 10 minuten
Bereiden: 50 minuten
Oventijd: 15-20 minuten
Koelkast: 2 keer 30 minuten

Benodigdheden:

Voor ongeveer 6-8 stuks

  • 125 g bloem
  • ¼ ei 
  • Snufje zout 
  • 93 g boter 
  • 63 g witte basterdsuiker 
  • ½ tl vanille suiker 
  • Pindakaas 
  • 120 g melk chocolade 

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden. 
  2. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  3. Meng de bloem, ei, zout, boter en suiker met je handen tot een deegbal. Wikkel in plastic folie en leg 30 minuten in de koelkast. 
  4. Na 30 minuten rol je het deeg uit op een met bloem bestoven werktafel en steek je er koekjes uit met een rond uitsteekvormpje van 6 cm doorsnee. 
  5. Leg de koekjes op de bakplaat en bak 15-20 minuten in de voorverwarmde oven tot ze goudbruin zijn. 
  6. Laat de koekjes volledig afkoelen. 
  7. Smelt de chocolade au bain-marie.
  8. Bestrijk de helft van het aantal koekjes met chocolade, leg op een met bakpapier bekleed bord en zet in de koelkast zodat de chocolade hard wordt. 
  9. Draai de chocoladekoekjes nu om en bestrijk met een dikke laag pindakaas. Leg hier de andere helft van de koekjes (zonder chocolade) bovenop tot een sandwich. 
  10. Leg de koekjes met de chocoladekant naar beneden op een vork en doop voorzichtig in de gesmolten chocolade zodat het hele koekje onder de chocolade komt te zitten. Leg weer op een bord en laat in de koelkast uitharden. 
  11. En nu smullen maar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *