Pindakaas-chocolade balletjes

Het is weer tijd voor een nieuw recept! Vandaag deze pindakaas-chocolade balletjes. Ze zijn té lekker en het is moeilijk er van af te blijven, dus je bent gewaarschuwd! Heerlijk om tussendoor van te snoepen. Ze zijn ook nog eens in een handomdraai gemaakt. Wat wil je nog meer.. Ze maken natuurlijk! Het easy recept vindt je hieronder.

Pindakaas-chocolade balletjes

Voorbereiding: + 5 min
Bereiden: 20 min
Koelkast: ten minste 1 uur

Benodigdheden:

2 rijstwafels
4 eetl pindakaas
100 g pure chocolade

Bereidingswijze:

Verkruimel de rijstwafels en doe in een keukenmachine. Mix tot zeer fijne kruimels, bijna poeder.

Doe in een kom en meng er de pindakaas doorheen. Goed mengen, dit duurt even.

Maak kleine balletjes van het mengsel met je handen (niet rollen in je hand, dan vallen ze uit elkaar, kneed met je vingers tot een balletje).

Smelt de chocolade au-bain-marie en rol de balletjes een voor een met een vork (niet aan de vork prikken, maar op de vork leggen) voorzichtig door de gesmolten chocolade, zodat deze helemaal bedekt zijn en leg op een bord bedekt met alluminiumfolie.

Zet in de koelkast voor ten minste 1 uur.

Probeer er nu maar eens vanaf te blijven.. geniet er van!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *