Pindakaas-banaan cakerepen met rozijnen

Wie houdt er van pindakaas? En wie houdt er van cake? Dit makkelijke recept voor pindakaas-banaan cakerepen met rozijnen is in no time klaar en zeker lekker als je een pindakaas lover bent!

Pindakaas-banaan cakerepen met rozijnen

Voorbereiden: ongeveer 5 minuten
Bereiden: Ongeveer 20 minuten
Oven: ongeveer 60 minuten

Benodigdheden:
  • 50 g suiker
  • 50 g boter
  • ½ tl vanillesuiker
  • Snufje zout
  • 1 ei
  • 50 g bloem
  • 2 handenvol rozijnen
  • ½ banaan
  • 2 el pindakaas
Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 170 graden.

Bekleed een klein vierkant bakblik of ovenschaaltje met bakpapier.

Mix de boter met de suiker, vanillesuiker en zout 5 minuten door elkaar.

Voeg het ei toe en mix tot het ei volledig is opgenomen.

Spatel voorzichtig 50 g bloem erdoorheen.

Prak een halve banaan fijn met een vork en meng, samen met de rozijnen en de pindakaas door het beslag.

Giet het beslag in de vorm en bak ongeveer 1 uur in de voorverwarmde oven tot de cake gaar is.

Laat 5 minuten afkoelen en stort dan op een rooster om verder af te laten koelen.
Als de cake volledig is afgekoeld snijd je hem in repen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *