Peren-speculaastaart

Dit is niet wat je denkt dat het is.. geen appeltaart, maar een peren-speculaastaart! Heerlijk bij de koffie of thee of natuurlijk op ieder ander moment van de dag, gewoon omdat het kan! Zelf maken? Lees snel het recept!

Peren-speculaastaart

Voorbereiden: ongeveer 25 min
Bereiden: ongeveer 30 min
Oventijd: ongeveer 45 min

Benodigdheden:
  • 150 g bloem
  • 110 g boter (hard)
  • 90 g lichte basterdsuiker
  • 1 ei
  • snufje zout
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 tl speculaaskruiden
  • 150 g speculaasjes
  • 400 g peren
  • 100 g rozijnen
Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 160 graden.

Doe de bloem, het bakpoeder, 75 g van de basterdsuiker, de boter, de speculaaskruiden en een snufje zout in een kom.

Snijd de boter met een mes in kleine stukjes.

Klop het ei los en voeg de helft hiervan toe.

Kneed alles met de hand tot een samenhangende bal.

Wrijf de bakvorm in met boter.

Rol 2/3 van het deeg op een met bloem bestoven werktafel uit tot een ronde plak. Bedek hiermee de bodem en de zijkanten van de bakvorm.

Verkruimel de speculaasjes (dit gaat het best in een plastic zakje of een theedoek waar je met de deegroller overheen rolt) en bedek hiermee de met deeg beklede bodem van de bakvorm. Hiermee voorkom je dat de deegbodem zompig wordt door het vocht dat vrijkomt uit de peren.

Was de rozijnen en dep droog.

Schil de peren en snijd in blokjes. Meng deze met 15 g basterdsuiker en de rozijnen.

Doe het mengsel in de met deeg beklede bakvorm.

Rol de rest van het deeg uit tot een langwerpige lap en snijd hier reepjes van. Leg deze ruitsgewijs over het vulsel.

Bestrijk de bovenkant met de andere helft van het losgeklopte ei.

Zet de bakvorm op een rooster in de onderste helft van de voorverwarmde oven. Bak de taart lichtbruin en gaar in ongeveer 45 minuten.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *