Paasmuffins: gravend paashaasje

Pasen staat voor de deur en dus tijd voor muffins in Paasstijl. Deze muffins met een gravend paashaasje zijn perfect. En zijn ze niet schattig? Gemaakt met sinaasappel botercrème. Niet ideaal voor bij het Paasontbijt, maar zeker wel genieten later op de dag!

Paasmuffins: gravend paashaasje

Benodigdheden:

Voor 6 stuks

  • 150 g boter
  • 150 g suiker 
  • ½ tl vanillesuiker 
  • Snufje zout 
  • 3 eieren 
  • 150 g zelfrijzend bakmeel
  • 2 el cacao
  • Sinaasappelbotercrème (zie recept sinaasappel petit fours)
  • 4 marsmellows
  • Geraspte kokos

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. 
  2. Vet een muffinvorm in.
  3. Mix de boter met de suiker, vanillesuiker en het zout 5 minuten door elkaar. 
  4. Voeg 1 voor 1 de eieren toe. Voeg het volgende ei pas toe als het vorige volledig is opgenomen.
  5. Spatel het gezeefde zelfrijzend bakmeel met het cacao voorzichtig door het beslag heen. 
  6. Breng het beslag over in de muffinvorm en bak in het midden van de oven in ongeveer 20-25 minuten gaar.
  7. Laat de muffins 5 minuten afkoelen in de vorm, verwijder daarna de vorm en laat ze verder afkoelen op een rooster.
  8. Als de muffins volledig zijn afgekoeld bestrijk je ze in het midden met een flinke dot sinaasappelbotercrème. Zorg dat de rand vrij blijft.
  9. Bestrooi de botercrème met geraspte kokos.
  10. Knip van 3 marsmellows plakjes af voor de paashaas voeten en druk ze aan een kant van de muffin op de rand in de botercrème. De laatste muffin knip je eerst horizontaal doormidden en vervolgens in kleine stukjes. Maak elk stukje even nat met water en rol door de geraspte kokos. Druk ze bovenop de botercrème als paashaas staartje. 

* Sinaasappelbotercrème kun je makkelijk invriezen als je het over hebt, en op een later moment weer ontdooien om opnieuw te gebruiken. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *