Paaskoekjes

Ben je nog op zoek naar lekkere koekjes voor Pasen? Deze Paas kuikentjes zijn simpel om te maken! Met stukjes abrikoos en geel glazuur. En als je ze niet voor Pasen wilt maken, gebruik je gewoon een ander leuk vormpje. Je kunt ze alvast maken, want het voordeel van koekjes is dat je ze langer kunt bewaren. Ideaal!

Paaskoekjes

Benodigdheden:

Voor ongeveer 18-20 stuks

  • 120 g boter
  • 75 g witte basterdsuiker 
  • ½ eidooier
  • 1 tl vanille extract
  • 150 g bloem 
  • Snufje zout 
  • 6-8 gedroogde abrikozen
  • Ongeveer 150 g poedersuiker 
  • Water
  • Gekleurde hagelslag

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden. 
  2. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  3. Mix de boter met de suiker.
  4. Voeg de eidooier en het vanille extract toe. 
  5. Roer met een houten lepel de gezeefde bloem en het zout erdoor en vervolgens de stukjes abrikoos.
  6. Kneed tot een bal en wikkel in plasticfolie. Leg dit 30-60 minuten in de koelkast. 
  7. Rol het deeg nu uit op een met bloem bestoven werkbank en steek er vormpjes uit in de vorm van een paaskuiken (of een ander leuk vormpje).
  8. Leg de koekjes op de bakplaat en bak 10-15 minuten in de voorverwarmde oven.
  9. Laat de koekjes afkoelen.
  10. Maak het glazuur door alle gele hagelslag te sorteren, fijn te stampen en te mengen met de poedersuiker. Doe er een drupje water bij en meng tot een papje. Let op, niet te veel water! Toch te veel water gebruikt? Doe er dan weer wat poedersuiker bij. Hoe meer gele hagelslag, hoe geler de kleur van het glazuur. Je kunt ook wit glazuur gebruiken, dan laat je de hagelslag gewoon weg. 
  11. Strijk het glazuur op de koekjes en laat drogen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *