Paas bonbons

Het is bijna Pasen, nog net tijd om deze heerlijke bonbons te maken! Met een vulling van karamel saus. Daar word ik wel blij van hoor!
Laatste dagje werken vandaag en dan een lekker lang weekend. Fijne Pasen allemaal!

Paasbonbons

Maken van de karamelsaus: ongeveer 20 minuten
Voorbereiding: ongeveer 5 minuten
Bereiding: ongeveer 35-40 minuten
Koelkast: 30 minuten en 1 nacht

Benodigdheden:
  • 60 g boter
  • 100 g lichtbruine basterdsuiker
  • 50 ml water
  • 80 ml slagroom
  • 150 g pure chocolade
Bereidingswijze:

Maak de karamelsaus. Zet hiervoor water met suiker in een pannetje op laag vuur tot het van kleur veranderd. Let op! Niet roeren!

Als het de juiste kleur heeft voeg je zo snel mogelijk de boter toe en roer je 1 tot 2 minuten tot de boter gesmolten is.

Zet het vuur lager en voeg voorzichtig de slagroom toe. Let op! Dit kan spetteren. Roer maximaal 1 minuut en haal dan de pan van het vuur.

Laat de karamelsaus afkoelen voordat je hem gaat gebruiken.

Smelt de chocolade au bain-marie en laat een beetje afkoelen.

Giet wat chocolade in een paas bonbon vorm en verdeel over de vormpjes. Giet het merendeel van de chocolade er weer uit. Er blijft chocolade zitten op de bodem en aan de randen van de vormen.

Laat dit zo’n 30 minuten opstijven in de koelkast.

Haal uit de koelkast en vul de vormpjes met de karamelsaus.

Verdeel de rest van de chocolade over de vormpjes en laat 1 nacht in de koelkast opstijven.

Haal de volgende dag de bonbons uit de vorm.

* Als je karamelsaus over hebt, kun je deze twee weken in een afgesloten pot in de koelkast bewaren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *