Over mij

Over Sanne

Hoi! Welkom op mijn blog. Ik ben Sanne, 28 jaar en samen met mijn vriend woon ik in Eindhoven. In mijn vrije tijd sta ik het liefst in de keuken om iets lekkers te bakken. Cake, taart, koekjes, het maakt niet uit, als het maar zoet is. Het liefst met chocolade, want dat is mijn guilty pleasure. Mijn zelfgemaakte recepten zijn te vinden op deze blog en daarnaast deel ik ook persoonlijke verhalen over wat er gebeurt achter de schermen bij Sanne’s Baking Life. Wil je mij beter leren kennen? Ik vertel je hieronder graag meer over mijzelf.

Hoe mijn liefde voor eten is ontstaan

Toen ik op mezelf ben gaan wonen heb ik de liefde voor de keuken ontdekt, koken en bakken doe ik altijd graag. Ik vind het leuk om nieuwe recepten en smaken uit te proberen. Dit schotel ik dan graag ook aan andere voor om te proeven, om vervolgens samen te kunnen genieten van lekker eten. Hoewel ik koken leuk vind, doe ik bakken toch echt het liefst. Waar deze passie precies vandaan komt weet ik eigenlijk niet. Het is me niet met de paplepel ingegoten. Waarschijnlijk komt het doordat ik toch wel een zwak heb voor chocolade en koekjes en omdat ik het leuk vind iets moois en lekkers te creëren uit alleen maar losse ingrediënten.

Waarom ik dit blog begonnen ben

Over Sanne

Op een gegeven moment begon ik te twijfelen of de dingen die ik deed in mijn leven wel de dingen waren die ik écht wilde. Ik was alleen maar bezig met mijn fulltimebaan, het huishouden, sporten, andere verplichtingen en afspreken met vrienden. Wilde ik dit mijn hele leven zo doen? Werd ik hier echt gelukkig van? Nee, was de conclusie. Maar wat wilde ik dan precies? Die vraag was nog niet zo makkelijk te beantwoorden en dus ging ik op zoek naar wat ik nu écht leuk vind. Ik volgde hiervoor het jaarprogramma van ‘365 dagen succesvol’ en kwam er achter dat ik iets met bakken wilde doen. Het idee van een eigen bakblog was ontstaan. Toen ben ik gaan experimenteren met bakrecepten om er mijn eigen draai aan te geven. Mijn zelfgemaakte recepten deel ik graag zodat anderen hier ook creatief mee aan de slag kunnen en hier inspiratie uit kunnen halen. Want wat is er nu leuker dan samen van iets lekkers te genieten? Of om samen te bakken (en het daarna samen lekker op te eten)? Eten verbindt.

Wat ik doe als ik niet in de keuken sta

Om genoeg tijd over te houden om te bakken, ben ik sinds kort parttime gaan werken. Drie dagen per week werk ik voor een baas. Ik werk als cytologisch analist in een laboratorium, wat dus heel iets anders is dan bakken! Daarnaast vind ik het leuk om  te reizen en iets van de wereld te zien, ben ik graag creatief bezig, in wat voor vorm dan ook, ga ik graag naar de bioscoop en houd ik van lezen. Mijn boekenkast is overvol met naast leesboeken (voornamelijk thrillers) natuurlijk ook een grote collectie kook- en bakboeken. Deze kan ik nooit laten liggen.

Over Sanne

Verder houd ik me veel bezig met een gezonde leefstijl. Hoewel ik veel bak en dit meestal zoet, en negen van de tien keer echt niet gezond is, vind ik het wel belangrijk om gezond te eten en te sporten. Ik prep elke dag mijn maaltijden voor het ontbijt, de lunch en de tussendoortjes en eet eigenlijk alleen in het weekend brood. Ik kook zoveel mogelijk zonder pakjes en zakjes en snoep zo min mogelijk. Niet dat ik nu zo streng leef hoor, gebak gaat er toch wel regelmatig in en een snoepje hier en daar tussendoor ook echt wel! Het leven moet wel leuk blijven. Maar ik let wel op en zorg dat ik daarnaast genoeg gezond voedsel binnen krijg. Sporten doe ik ook, omdat het gezond is voor je lijf en ik er lekkerder van in mijn vel ga zitten. Twee keer per week doe ik aan bootcamp en in het weekend heb ik een tijdje hardgelopen. Dat laatste komt er de laatste tijd niet van, maar wil ik wel weer op gaan pakken.

Naast deze blog kun je me ook volgen op Facebook en Instagram. Heb je een van mijn recepten gemaakt? Laat het me dan weten, dat vind ik superleuk!

Veel bakplezier!

Liefs, Sanne