Oreo taart

Deze taart maakte ik speciaal op verzoek voor mijn allereerste klant 😃 geïnspireerd op de oreo-frambozen-kokos chocoladereep die ik eerder maakte. Alleen is deze zonder kokos. Mijn collega, voor wie de taart gemaakt is, was 21 jaar getrouwd, dus heb ik de decoratie hierop aangepast.
Wie van oreo houdt, mag deze zeker niet overslaan!

Oreo taart

Voorbereiding: ongeveer 10 minuten
Bereiden: ongeveer 30-40 minuten
Oventijd: ongeveer 30 minuten
Decoreren: ongeveer 25-30 minuten

Benodigdheden:
Biscuit:
  • 175 g ei
  • 100 g suiker
  • 6 g vanillesuiker
  • 75 g bloem
  • 25 g maïzena
Oreo botercrème:
  • 200 g witte chocolade (in stukjes)
  • 100 ml slagroom
  • 250 g zachte ongezouten boter
  • 200 g poedersuiker
  • 1 el vanille extract
  • Snufje zout
Decoratie:
  • 150 g pure chocolade (in stukjes)
  • Enkele oreokoekjes
  • Enkele frambozen
Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Vet een springvorm van 20 cm doorsnee in en bekleed met bakpapier.

Mix ei, suiker en vanillesuiker 10 minuten met de mixer.

Spatel voorzichtig de gezeefde bloem en maïzena erdoor.

Giet in de springvorm en bak ongeveer 30 minuten in de oven.

Maak ondertussen de botercrème door de slagroom 2 minuten te verwarmen in de magnetron en over de witte chocolade te gieten. Meng tot de chocolade is gesmolten.

Meng de boter en het vanille extract met een mixer door elkaar.

Voeg dan de poedersuiker en het afgekoelde slagroom-chocolade mengsel toe. Mix goed tot een egale massa.

Maal 7 oreo koekjes fijn in een keukenmachine, voeg de kruimels toe aan de botercrème en mix er goed door.

Zet 40 minuten in de koelkast om steviger te laten worden en meng daarna nog even kort door.

Als de biscuit gaar is mag deze 5 minuten afkoelen op een rooster en verwijder daarna de springvorm. Laat de biscuit volledig afkoelen en snijd daarna horizontaal doormidden.

Bestrijk de onderste taarthelft met de oreo botercrème en plaats de bovenste taarthelft er weer op.

Bestrijk de hele taart (boven- en zijkant) met de rest van de oreo botercrème.

Smelt de pure chocolade au bain-marie en laat even afkoelen.

Doe deze in een spuitzak en spuit de chocolade op de bovenste rand zodat een drip effect ontstaat.

De rest van de chocolade strijk je uit over de bovenkant.

Decoreer de taart nu met stukjes oreo koek en frambozen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *