Nutella kwarktaart

Vandaag is het World Nutella Day! Daarom een dagje eerder een nieuwe recept online, want deze Nutella kwarktaart, die ik speciaal voor deze dag maakte, kan ik jullie natuurlijk niet onthouden. Maken en samen smullen zou ik zeggen! Wie houdt er nog meer van Nutella?

Nutella kwarktaart

Voorbereiding: ongeveer 5 minuten
Bereiden: ongeveer 50 minuten
Koelkast: ten minste 5 uur of een hele nacht

Benodigdheden:
  • 100 g boter
  • 200 g chocolade biscuit koekjes (bv. Veghelse vechtertjes van Jumbo)
  • 450 g vanille kwark
  • 450 ml slagroom
  • 2 el suiker
  • 10 blaadjes gelatine
  • 15-20 el Nutella
Bereidingswijze:

Bekleed de bodem van een springvorm van 24 cm met bakpapier.

Week de blaadjes gelatine minstens 10 minuten in koud water.

Maal de koekjes fijn in een keukenmachine.

Smelt de boter en meng door de koekkruimels.

Verdeel het mengsel over de bodem van de springvorm en druk stevig aan met de bolle kant van een lepel.

Klop 250 ml van de slagroom stijf met de suiker .

Verwarm de overige 200 ml slagroom in een pannetje op laag vuur, het mag niet koken!

Knijp de blaadjes gelatine één voor één uit en los ze op in de verwarmde slagroom.

Haal de pan van het vuur en laat even afkoelen.

Meng nu de opgeklopte slagroom door de kwark gevolgd door de Nutella.

Meng daarna de afgekoelde gelatine slagroom erdoorheen en giet het mengsel op de taartbodem.

Zet de springvorm in de koelkast en laat ten minste 5 uur opstijven of een hele nacht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *