Mini frambozen-yoghurt taartje

Vandaag staat dit mini frambozen-yoghurt taartje online. Een fris zoetzuur taartje met een bodem van oreo koekjes.

Mini frambozen-yoghurt taartje

Voorbereiding: ongeveer 5 minuten
Bereiden: ongeveer 15-20 minuten
Koelkast: ten minste 5 uur of een hele nacht

Benodigdheden:
  • 25 g boter
  • 50 g oreo koekjes
  • 150 g Griekse yoghurt
  • 55 g diepvries frambozen
  • 2 blaadjes gelatine
  • 50 ml chocomelk
Bereidingswijze:

Bekleed de bodem van een kleine springvorm van ongeveer 11 cm doorsnee met bakpapier.

Week de blaadjes gelatine minstens 10 minuten in koud water.

Maal de oreo koekjes fijn in een keukenmachine.

Smelt de boter en meng door de koekkruimels.

Verdeel het mengsel over de bodem van het springvormpje en druk stevig aan met de bolle kant van een lepel.

Verwarm de chocomelk in een pannetje op laag vuur, het mag niet koken!

Knijp de blaadjes gelatine één voor één uit en los ze op in de chocomelk.

Haal de pan van het vuur en laat even afkoelen.

Maal de diepvriesframbozen (nog bevroren) fijn in de keukenmachine tot kleine stukjes.

Meng de frambozenstukjes door de yoghurt, gevolgd door de chocomelk.

Giet het mengsel op de taartbodem.

Zet de springvorm in de koelkast en laat ten minste 5 uur opstijven of een hele nacht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *