Is het een koekje of is het een cakeje? Nu hoef je niet meer te kiezen, want dit heeft het allebei 🙂 Een cakeje op een koekje met een stukje Mars binnenin, hmmm, klinkt dat niet heerlijk? Drie keer lekkers gecombineerd in één. Voor alle cookie en cake monsters!

Voorbereiding: 5 minuten
Bereiden: ongeveer 40 minuten
Koelkast: 1 uur
Oventijd: 15-20 minuten
Benodigdheden:
Voor 16-18 stuks
Voor het koekdeeg:
- 125 g bloem
- ¼ ei
- Snufje zout
- 93 g boter
- 63 g witte basterdsuiker
- ½ tl vanillesuiker
- 25 g chocolate chips
Voor het cakebeslag:
- 200 g boter
- 200 g suiker
- Snufje zout
- 4 g vanillesuiker
- 4 eieren
- 200 g zelfrijzend bakmeel
- 8 à 9 mini marsjes
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Spray een cupcakevorm of muffinvorm in met bakspray.
- Maak het koekdeeg door alle ingrediënten met elkaar te mengen, kneed er een soepel deeg van.
- Meng nu de chocolate chips erdoor.
- Maak een bal van het deeg en leg deze in plastic folie 1 uur in de koelkast.
- Rol het deeg daarna op een met bloem bestoven werkbank uit tot een dikte van ongeveer een halve cm.
- Steek er ronde koekjes uit ter grootte van de bodem van de holtes van de cupcakevormpjes.
- Leg in elke holte van de cupcakevorm een koekjes.
- Snijd elk marsje door de helft.
- Leg op elk koekje een half marsje.
- Maak nu het cakebeslag door de boter met de suiker, vanillesuiker en het zout 5 minuten door elkaar te mixen.
- Voeg 1 voor 1 de eieren toe. Voeg het volgende ei pas toe als het vorige volledig is opgenomen.
- Spatel het gezeefde zelfrijzend bakmeel voorzichtig door het beslag heen.
- Breng het beslag over in de holtes van de cupcakevorm bovenop de koekjes met het marsje.
- Zet de vorm in het midden van de oven en bak de koekcakejes ongeveer 15-20 minuten.
- Laat daarna 5 minuten afkoelen in de vorm, verwijder dan de cakejes uit de vorm en laat ze verder afkoelen op een rooster.