Marmer cake

Een ronde cake, waarom niet? Is eens een keer iets anders dan een rechthoekige cake waar je plakjes vanaf snijdt! Deze marmer cake met vanille chocolade smaak is easy te maken, en ziet er toch creatief uit. Met wie ga jij hem delen?

Marme cake

Voorbereiding: ongeveer 10 minuten
Bereiden: ongeveer 20-25 minuten
Oventijd: ongeveer 60 minuten

Benodigdheden:
  • 250 g suiker
  • 250 g boter
  • 1 tl vanille essence
  • Snufje zout
  • 5 eieren
  • 250 g bloem
  • 2 tl bakpoeder
  • 20 g cacao
Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 160 graden.

Bekleed een ronde springvorm met bakpapier.

Mix de boter met de suiker, vanillesuiker en het zout 5 minuten door elkaar.

Voeg 1 voor 1 de eieren toe. Voeg het volgende ei pas toe als het vorige volledig is opgenomen.

Voeg de bloem en het bakpoeder toe en spatel voorzichtig door het beslag heen.

Splits het beslag in 2 delen en spatel door 1 deel het cacao.

Doe het beslag om en om in de taartvorm en bak in het midden van de oven in ongeveer 60 minuten gaar.

Laat de cake als hij gaar is, afkoelen op een rooster.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *