Lemon-mascarpone cake

Wie nog geen recept heeft voor Pasen kan hiermee aan de slag. Een zoete lemon mascarpone cake. En zoet issie! Ik vind de cakebodem iets te laag geworden dus heb ik het recept iets aangepast zodat de bodem hoger wordt en waarvan de smaak misschien ook beter naar voren komt naast de zoete topping!

Lemon-mascarpone cake

Voorbereiding: ongeveer 10 minuten
Bereiden: ongeveer 25-30 minuten
Oventijd: 60-75 minuten

Benodigdheden:
  • 200 g boter
  • 200 g + 35 g suiker
  • 8 g + 4 g vanillesuiker
  • Snufje zout
  • 4 eieren
  • 200 g zelfrijzend bakmeel
  • Rasp van 1 citroen
  • Ongeveer 100 g pure chocolade in stukjes
  • 125 g kwark
  • 75 g mascarpone
  • Lemoncurd
Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 160 graden.

Bekleed een langwerpige bakvorm van 24 bij 20 cm met bakpapier.

Mix de boter, 200 g suiker, 8 g vanillesuiker en zout 5 minuten door elkaar.

Voeg 1 voor 1 de eieren toe. Voeg het volgende ei pas toe als het vorige helemaal is opgenomen.

Spatel nu voorzichtig het gezeefde zelfrijzende bakmeel erdoor en vervolgens de citroenrasp.

Roer de stukjes chocolade even door wat bloem en voeg ze dan toe aan het beslag.

Stort het beslag in de bakvorm en bak in de oven voor ongeveer 60-75 minuten tot de cake gaar is.

Laat afkoelen op een rooster.

Meng de kwark met de mascarpone, 4 g vanillesuiker en 35 g suiker.

Breng met een spatel aan op de bovenkant van de afgekoelde cake.

Breng nu de lemoncurd aan en roer een beetje door het kwarkmengsel of maak een mooi effect door het met behulp van een prikker te mengen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *