Lemon cake met witte chocolade

Hier is de eerste taart die ik maakte voor mijn verjaardag. De lemon cake met witte chocolade! Met een heerlijke lemon curd ertussen die ik maakte naar het recept van Lauras Bakery. Echt de moeite om ook eens te proberen.

Lemon cake met witte chocolade

Benodigdheden:
Cake:
  • 200 g boter
  • 200 g suiker
  • 8 g vanillesuiker
  • Snufje zout
  • 4 eieren
  • 200 g zelfrijzend bakmeel.
  • Rasp van een citroen
Lemon curd:
  • 130 ml citroensap (2 flinke citroenen)
  • Rasp van 2 citroenen
  • 200 g suiker
  • 125 g boter
  • 2 eieren
Decoreren:
  • 100 g witte chocolade
Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 160 graden.

Bekleed een springvorm van 18 cm doorsnee met bakpapier en vet de zijkant in met boter.

Mix de boter, suiker, vanillesuiker en zout 5 minuten door elkaar.

Voeg 1 voor 1 de eieren toe. Voeg het volgende ei pas toe als het vorige helemaal is opgenomen.

Spatel nu voorzichtig het gezeefde zelfrijzende bakmeel erdoor en vervolgens de citroenrasp.

Bak in de oven voor ongeveer 60-75 minuten.

Laat 5 minuten afkoelen en verwijder dan de springvorm en laat volledig afkoelen op een rooster.

Maak de lemon curd door de citroenen te raspen en uit te persen. Zeef het citroensap om pitjes en velletjes te verwijderen.

Voeg in een hittebestendige kom de rasp, suiker en boter samen en laat au bain-marie smelten. Als alles gesmolten is voeg je het citroensap toe.

Blijf nu continu roeren en houdt de massa in beweging. Langzaam zal het mengsel indikken. Blijf roeren tot het de dikte van yoghurt heeft. Giet het dan een een grote schaal of in kleine uitgekookte potjes. Als je het in een schaal giet, dek het dan af met folie. Laat de lemon curd helemaal afkoelen.

Snijd de afgekoelde taart doormidden en strijk de lemon curd uit over de onderste taarthelft. Leg de bovenste helft er weer op.

Smelt de chocolade au bain-marie, laat een beetje afkoelen en giet dan over de taart.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *