Kruimelkoekjes

Wie vindt de kruimellaag van een kruimelvlaai ook het allerlekkerste deel van de taart? 🙋‍♀️ Die lekkere krokante stukjes erin, hmm. Ik maakte koekjes van alleen deze kruimellaag en ik kan je vertellen dat dat echt heerlijk is! Weg met de bodem en de vulling van de vlaai, de kruimellaag alleen is genoeg 😋. Je maakt het met maar 3 ingrediënten (oké en een snufje zout) en je kunt deze kruimel dus ook gewoon gebruiken voor een cake of taart. Multifunctioneel recept dus!

Kruimel koekjes

Voorbereiding: 5 minuten
Bereiden: 10 minuten
Oventijd: 15-20 minuten

Benodigdheden:

Voor ongeveer 10-12 stuks 

  • 60 g bloem
  • 40 g lichtbruine basterdsuiker 
  • Snufje zout 
  • 40 g koude boter 

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. 
  2. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  3. Meng alle ingrediënten in een kom met je handen door elkaar. 
  4. Maak nu koekjes op de bakplaat. Omdat het deeg nogal kruimelt gaat dit het best door het deeg op de bakplaat zelf plat te drukken tot een koekje. 
  5. Bak de koekjes voor 15-20 minuten in het midden van de voorverwarmde oven, tot ze goudbruin zijn.
  6. Laat ze volledig afkoelen voordat je ze gaat eten. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *