Koningskoeken

Bij Koningsdag horen oranje baksels. Deze Koningskoeken zijn niet helemaal geworden zoals ik in gedachten had. Het oranje glazuur had dikker gemogen, en door de zachte eierkoek is het glazuur in de koek getrokken. Maar ach, ik ben ook maar een thuisbakster en ze smaken lekker.

Koningskoeken

Voorbereiding: ongeveer 5 minuten
Bereiden: ongeveer 15 minuten
Oventijd: 10 minuten

Benodigdheden:
  • 1 ½ eieren
  • 100 g suiker
  • ½ tl bakpoeder
  • ½ tl vanillesuiker
  • Snufje zout
  • 115 g bloem
  • 5 gedroogde abrikozen
  • 15 ml sinaasappelsap
  • Poedersuiker
  • wortelsap
Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Bekleed een bakplaat met bakpapier.

Klop de eieren los in een kom.

Mix de eieren met de suiker tot een schuimig geheel.

Voeg bakpoeder, vanillesuiker, zout en gezeefde bloem toe en meng dit voorzichtig er door heen.

Snijd de abrikozen in kleine stukjes en meng door het beslag.

Maak nu hoopjes van het beslag op de met bakpapier beklede bakplaat.

Bak 10 minuten in de voorverwarmde oven en laat 5 minuten afkoelen waarna je de eierkoeken op een rooster verder laat afkoelen.

Het oranje glazuur maak je door poedersuiker te mengen met wortelsap tot een papje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *