Koningsdag gebakjes

Morgen is het Koningsdag! Mocht je nog op zoek zijn naar lekkere gebakjes voor deze oranje dag, maak dan deze Konings gebakjes. Ze zijn gemaakt van biscuit deeg met een mango cremeux vulling ertussen. Klinkt moeilijk? Valt best mee! Check het recept maar šŸ˜‰

Koningsdag gebakjes

Voorbereiding: 5-10 minuten
Bereiden: 45 minuten
Oventijd: 8-10 minuten
Decoreren: ongeveer 30 minuten

Benodigdheden:

Voor de cremeux:

  • 100 g mango (ik gebruikte diepvriesblokjes)
  • 85 g suiker 
  • 2 eieren 
  • 150 g boter 
  • 2 bl gelatine 

Voor de biscuit:

  • 4 eieren 
  • 88 g suiker 
  • 6,5 g maĆÆzena 
  • 84 g bloem

Overig:

  • Klein beetje abrikozenjam
  • Oranje fondant 

Bereidingswijze:

  1. Bekleed een vierkant bakblik van 20 bij 20 cm doorsnee met vershoudfolie.
  2. Maak de cremeux.
  3. Hiervoor week je de gelatine in koud water.
  4. Vervolgens maal je de mangoblokjes fijn in een keukenmachine tot puree.   
  5. Breng de mangopuree samen met de suiker in een pan aan de kook.
  6. Roer ondertussen de eieren los.
  7. Als de mangopuree kookt haal je de pan van het vuur en giet je een klein deel bij de eieren. Dit roer je 1 minuut door en vervolgens giet je alles terug in de pan en roer je goed. 
  8. Zet de pan dan terug op het vuur en laat de massa rustig roerend op laag vuur binden. 
  9. Haal de pan weer van het vuur af en roer de boter erdoor tot deze gesmolten is. 
  10. Los nu de blaadjes gelatine erin op, let op, je hoeft niet eerst het water uit de gelatineblaadjes te knijpen. 
  11. Giet de cremeux in de bakvorm en leg er een stuk vershoudfolie bovenop. Druk aan om velvorming te voorkomen. 
  12. Zet de cremeux in de koelkast om af te laten koelen. 
  13. Maak nu de biscuit. 
  14. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  15. Leg een stuk bakpapier op een bakplaat. 
  16. Zorg dat je mengkom en garde volledig vetvrij zijn. 
  17. Splits de eiwitten van de dooiers. 
  18. Klop de eiwitten los in een keukenmachine of met een mixer en voeg al kloppend de suiker toe. Klop de eiwitten volledig luchtig en stijf. 
  19. In een aparte kom klop je de eidooiers los. Spatel deze voorzichtig met de hand door de opgeklopte eiwitten om zo min mogelijk lucht te verliezen. 
  20. Zeef de maĆÆzena en de bloem en spatel dit ook voorzichtig door het beslag. 
  21. Giet het beslag op de met bakpapier beklede bakplaat en strijk uit met een paletmes. Let op! Zo min mogelijk strijken, anders gaat er lucht verloren. Zorg dat het beslag een breedte en hoogte heeft zodat er 2x een vierkant van 20 bij 20 uit gesneden kan worden. 
  22. Bak de biscuit in de voorverwarmde oven in ongeveer 8 minuten gaar. 
  23. Haal het biscuit direct na het bakken van de bakplaat, keer om op een stuk bakpapier en trek het bakpapier aan de bovenkant voorzichtig los van de biscuit. Laat het daarna los over de biscuit liggen terwijl de biscuit afkoelt. Doe je dit niet dan wordt het beschuit.
  24. Als de biscuit volledig is afgekoeld snijd je er 2 vierkanten uit van 20 bij 20 cm.
  25. Haal ook de cremeux uit de koelkast en verwijder de vershoudfolie. 
  26. Leg de cremeux op een vierkant stuk biscuit en leg de tweede biscuit erbovenop. 
  27. Bestrijk de bovenkant lichtjes met abrikozenjam. 
  28. Rol nu oranje fondant uit (als je geen oranje hebt kun je ook geel en rood gebruiken. Kneed goed door elkaar tot het oranje is). Rol ook weer uit tot een lap van 20 bij 20 cm en leg over de met jam ingesmeerde biscuit.
  29. Snijd nu 16 vierkante blokjes uit de taart en smullen maar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *