De meeste van jullie zullen vast wel eens van Monchoutaart gehoord hebben. Voor velen een favoriet, net als voor mij. Het is makkelijk te maken, snel klaar en je hebt er geen oven voor nodig. Ideaal! Ik maakte in plaats van een grote taart, kleine Monchou taartjes, dat is zo leuk om uit te delen. Wat ook handig is, je hoeft de taart niet meer in stukken te snijden. Eet smakelijk!

Voorbereiding: ongeveer 5 minuten
Bereiden: ongeveer 20-25 minuten
Koelkast: ten minste 2 uur
Benodigdheden:
Voor 25 stuks
- Een pak Bastogne koekjes
- een half blik kersen vlaaifruit van Hak
- 250 ml slagroom
- 100 g suiker
- 75 g boter
- 8 g vanillesuiker
- 200 g Monchou
Bereidingswijze:
- Plaats de papieren cupcakevormpjes in de cupcake bakvorm.
- Maal de koekjes fijn in een keukenmachine.
- Smelt de boter in een pannetje en roer hier de verkruimelde koekjes doorheen.
- Verdeel dit over de cupcakevormpjes en druk stevig aan met een lepel.
- Zet in de koelkast om stevig te laten worden.
- Klop nu de slagroom met wat suiker stijf.
- In een andere kom meng je de suiker, vanillesuiker en Monchou tot en romig mengsel.
- Voeg de opgeklopte slagroom aan het Monchou mengsel en mix door elkaar.
- Verdeel de vulling over de bodems van de cupcakevormpjes en zet ten minste 2 uur in de koelkast.
- Haal de cupcakevormpjes uit de bakvorm en verdeel voor het serveren het kersen vlaaifruit over de cakjes. Smullen!