Kerstboom citroen cakejes

Wie is er al in kerststemming? Ik wel hoor! Deze kerstboompjes maken in ieder geval de kerstsfeer bij de koffie helemaal compleet. Wanneer ga jij ze maken?

Kerstboom citroen cakejes

Voorbereiding: ongeveer 10 minuten
Bereiden: ongeveer 20 minuten
Oventijd: ongeveer 60 minuten
Decoreren: ongeveer 60 minuten

Benodigdheden:
  • 200 g suiker
  • 200 g boter
  • Rasp van 1 citroen
  • Snufje zout
  • 4 eieren
  • 200 g bloem
  • 1,5 tl bakpoeder
  • 100 g melk chocolade
  • 25 g witte chocolade
  • Zilveren eetbare parels
Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 160 graden.

Vet een vierkante bakvorm in met boter en bekleed met bakpapier.

Mix de boter met de suiker, citroenrasp en het zout 5 minuten door elkaar.

Voeg 1 voor 1 de eieren toe. Voeg het volgende ei pas toe als het vorige volledig is opgenomen.

Voeg de bloem en het bakpoeder toe en spatel voorzichtig door het beslag heen.

Breng het beslag over in de bakvorm en zet de vorm in het midden van de oven en bak in ongeveer 60 minuten lichtbruin en gaar.

Laat de cake als hij gaar is, afkoelen op een rooster.

Steek nu met een kerstboom vormpje kerstboompjes uit de cake.

Smelt de melk chocolade au-bain-marie en strijk uit over de bovenkant van de kerstboompjes.

Zet de kerstboompjes in de koelkast om de chocolade hard te laten worden.

Smelt de witte chocolade en stop in een klein cornetje of plastic zakje. Knip een klein puntje af en decoreer de kerstboompjes.

Versier als laatste met de zilveren parels en laat goed drogen/opstijven in de koelkast.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *