Kersencake

Hoi, toen ik dit account begon werkte ik tijdelijk 3 dagen en had ik dus 2 dagen tijd om te bakken en te posten. Nu werk ik fulltime en staat het bakken dus even op een laag pitje. Dit is ook het laatste recept dat ik nog had liggen. Maar met deze temperaturen is het ook niet heel fijn om de oven aan te hebben. Vanaf oktober werk ik officieel parttime en ga ik mijn account verder uitbreiden 😃
Geniet even van deze heerlijke kersencake met custard en hopelijk komen er snel weer nieuwe recepten. Tot die tijd kun je me volgen in de stories, volgende week ga ik namelijk naar het festival der zoete verleidingen 😄 geniet van de zomer!

Kersencake

Benodigdheden:
  • 200 g boter
  • 200 g suiker
  • Snufje zout
  • 4 eieren
  • 200 g zelfrijzend bakmeel
  • 320 g kersen (uitgelekt en gedroogd)
  • 4 tl vanillesuiker
  • 2 el custardpoeder
Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 160 graden.

Bekleed een cakevorm met bakpapier en vet de zijkant in met boter.

Mix de boter, suiker, vanillesuiker en zout 5 minuten door elkaar.

Voeg 1 voor 1 de eieren toe. Voeg het volgende ei pas toe als het vorige helemaal is opgenomen.

Spatel nu voorzichtig het gezeefde zelfrijzende bakmeel erdoor.

Meng de uitgelekte en gedroogde kersen met de vanillesuiker en het custardpoeder en roer door het beslag,

Breng het beslag over in de cakevorm en bak in de oven voor ongeveer 60-75 minuten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *