Karamel-fudge cashew koekjes

Geloof me, deze koekjes wil je maken, want ze zijn echt yummie! Knapperige koekjes met cashewnoten en zachte stukjes karamel-fudge 😍. Hmm, moeilijk om van af te blijven hoor! Laten we er verder ook geen woorden aan vuil maken, hup de keuken in en bakken maar!

Karamel-fudge cashew koekjes

Voorbereiding: 5-10 minuten
Bereiden: 10 minuten
Oventijd: 10 minuten

Benodigdheden:

Voor ongeveer 10-12 stuks

  • 100 g boter 
  • 100 g bruine basterdsuiker 
  • 1 ei, losgeklopt
  • 150 g zelfrijzend bakmeel
  • Snufje zout 
  • 100 g karamel fudge, in zeer kleine stukjes gesneden
  • 50 g cashewnoten, gehakt 

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden. 
  2. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  3. Mix de boter met de basterdsuiker en voeg er geleidelijk het losgeklopte ei aan toe terwijl je blijft mixen. 
  4. Meng het zelfrijzend bakmeel met het zout, haal door een zeef en spatel het grondig door het beslag heen. 
  5. Roer er nu de stukjes karamel fudge en cashewnoten door en maak hoopjes van het beslag op de bakplaat. Laat genoeg ruimte ertussen vrij, want de koekjes lopen nog uit. 
  6. Bak de koekjes in de oven voor ongeveer 10 tot 12 minuten, tot ze goudbruin zijn. 
  7. Laat ze volledig afkoelen en smullen maar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *