IJs kan wat mij betreft het hele jaar door. Dit ijstaartje is heel geschikt als dessert. Een combinatie van karamel en chocolade, dat kan natuurlijk nooit verkeerd zijn. En de nogatine nootjes maken het geheel af. Laat je gasten maar komen!
Voorbereiding: ongeveer 15-20 minuten
Bereiden: ongeveer 15 minuten
Diepvries: 1 nacht
Benodigdheden:
- Ongeveer 355 ml karamel ijs
- 50 g chocolate chips
- Ongeveer 40-50 g chocolade
- Nogatine nootjes
Bereidingswijze:
Haal het karamel ijs uit de diepvries en laat eerst een beetje ontdooien, ongeveer 15 minuten.
Meng dan de chocolate chips door het ijs en breng over in een met bakpapier bekleed springvormpje van 11 cm doorsnee.
Zet in de diepvries om op te stijven.
Na ongeveer een half uur kun je de chocolade gaan smelten. Giet dit vervolgens op het ijs taartje.
Zet weer weg in de diepvries tot de volgende dag.
Haal het taartje uit de diepvries en laat een klein beetje ontdooien. Haal dan voorzichtig de rand van de vorm eraf en plaats het taartje op een bordje.
Bestrooi de zijkant met nogatine nootjes en bewaar vervolgens in de diepvries tot je het op gaat eten.