Kaneelcakejes met appel

Een lekker gebakje tussendoor is natuurlijk nooit verkeerd. In een uurtje heb je deze kaneelcakejes met appel gemaakt. Heerlijk! Ga jij ze proberen?

Kaneelcakjes met appel

Voorbereiding: ongeveer 5 – 10 minuten
Bereiden: ongeveer 15 – 20 minuten
Oventijd: 25 minuten

Benodigdheden:
  • 100 g suiker + 2 tl suiker
  • 100 g boter
  • 2 tl kaneel
  • Snufje zout
  • 2 eieren
  • 100 g bloem
  • ¾ tl bakpoeder
  • 1 appel
Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 170 graden.

Mix de suiker, boter, 1 tl kaneel en zout 5 minuten door elkaar.

Voeg 1 voor 1 de eieren toe. Voeg het volgende ei pas toe als het vorige helemaal is opgenomen.

Spatel nu voorzichtig de gezeefde bloem en het bakpoeder erdoor.

Verdeel het beslag in de muffinvorm.

Schil de appel en snijd in kleine stukjes.

Meng de stukjes appel met 1 tl kaneel en 2 tl suiker.

Verdeel de stukjes appel over het beslag en druk een beetje aan.

Bak in de oven voor 25 minuten tot de cakejes gaar zijn.

Laat 5 minuten afkoelen en haal ze dan uit de vorm om op een rooster verder af te koelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *