Kaas-kerrie bladerdeeg hapjes

Vandaag staat er voor het eerst een hartig recept online. Een hartig bladerdeeg hapje met kaas en kerrie. Heerlijk tijdens een borrel of als een hartig snackje tussendoor. Heel simpel te maken met maar vier ingrediënten. Ga jij ze dit weekend maken?

Kaas-kerrie bladerdeeg hapjes

Voorbereiding: 5 minuten
Bereiden: ongeveer 20 minuten
Oventijd: 20 minuten

Benodigdheden:

  • 4 plakjes bladerdeeg uit de diepvries
  • 20 g kaas 
  • Kerrie kruiden 
  • 1 ei 

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. 
  • Ontdooi de bladerdeegplakjes.
  • Snijd ieder plakje in vier gelijke vierkanten.
  • Snijd de kaas in kleine stukjes.
  • Leg 8 plakjes bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat en leg de kaasstukjes in het midden en strooi hier wat kerrie overheen, houd de randen vrij.
  • Leg de andere plakjes bladerdeeg nu erbovenop, over de kaas heen, en druk de randen goed aan. Zorg dat er nergens een opening is, anders zal de kaas eruit lopen. Je kunt de randen aandrukken met een vork, dat geeft ook nog eens een leuk streepjes effect op de randen. 
  • Klop het ei los en bestrijk hiermee de hapjes.
  • Zet de hapjes 20 minuten in de oven tot ze goudbruin en gaar zijn. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *