Halloweentaart

Wie heeft er eergister Halloween gevierd? Pas geleden maakte ik met mijn nichtje deze Halloweentaart. Ontzettend leuk om samen met kinderen te bakken! Pas wel op, hij is heel erg machtig! Het recept vind je hieronder.

Benodigdheden:
Cake:
  • 250 g boter
  • 250 g suiker
  • Snufje zout
  • 5 eieren
  • 250 g zelfrijzend bakmeel
  • 2 tl vanillesuiker
  • Sap van 1 sinaasappel
  • 58 g lichtbruine basterdsuiker
Glazuur:
  • 100 g pure chocolade
  • 100 g ongezouten boter
  • 125 g poedersuiker
  • 2 el cacao
Decoratie:
  • 20 g witte chocolade
  • 100 g pure chocolade
Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 160 graden.

Bekleed een springvorm van 18 cm doorsnede met bakpapier en vet de zijkant in met boter.

Mix de boter, suiker, vanillesuiker en zout 5 minuten door elkaar.

Voeg 1 voor 1 de eieren toe. Voeg het volgende ei pas toe als het vorige helemaal is opgenomen.

Spatel nu voorzichtig het gezeefde zelfrijzende bakmeel erdoor.

Breng het beslag over in de bakvorm en bak de cake in 60-75 min gaar.

Prik direct als de cake uit de oven komt met een satéprikker gaatjes in de cake terwijl deze nog in de vorm zit.

Schenk het sinaasappelsap over de warme cake en laat het sap in de gaatjes en de cake trekken.

Laat de cake nu volledig afkoelen voordat je de vorm verwijderd.

Smelt 100 g pure chocolade en doe dit in een spuitzakje, maak hiervan vleermuizen. Dit gaat het best door de vleermuizen alvast op een stuk bakpapier voor te tekenen. Draai het bakpapier om en leg dit op een stevige ondergrond, bijvoorbeeld een snijplank. Spuit met de chocolade de contouren van de vleermuizen over.

Maak ook alvast een spinnenlijf door 2 dotten chocolade op het bakpapier te spuiten, een grotere en een iets kleinere, en 8 poten in de vorm van een V. Laat dit goed opstijven in de koelkast.

Maak dan het glazuur door de chocolade au bain-marie te smelten.

Smelt vervolgens de boter erdoor en haal de pan van het vuur.

Meng de poedersuiker en cacao erdoor en laat een beetje afkoelen.

Smeer de bovenkant en zijkant van de afgekoelde cake in met het chocoladeglazuur.

Haal voorzichtig de vleermuizen van het bakpapier af en plak ze tegen de zijkant van de cake, doe dit niet als je chocoladeglazuur nog te warm is, want dan smelten je vleermuizen weer!

Smelt nu de witte chocolade au bain-marie en doe in een spuitzakje.

Maak het spinnenweb bovenop de cake door een witte ronde spiraal van binnen naar buiten te spuiten. Trek vervolgens voorzichtig met een satéprikker van binnen naar de rand van de cake lijnen, zo krijg je het spinnenwebeffect.

Plak nu de spin op de cake. Plak de 2 dotten chocolade tegen elkaar op de cake en plak de 8 poten er rechtop tegenaan. Met wat overgebleven witte chocolade kun je eventueel nog oogjes maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *