Geboorte cakejes

Nee, ik heb niets te vieren. Maar voor mensen die wel een kleintje krijgen zijn deze geboorte cakejes een leuke traktatie. Zet je eens wat anders op tafel dan beschuit met muisjes. Of je maakt ze gewoon omdat ze lekker zijn!

Geboorte cakejes

Voorbereiding: ongeveer5 minuten
Bereiden: ongeveer 20 minuten + 15 minuten
Oventijd: ongeveer 20 minuten
Decoreren: ongeveer 10 minuten

Benodigdheden:
  • 100 g boter
  • 100 g suiker
  • 1 tl vanillesuiker
  • Snufje zout
  • 2 eieren
  • 100 g bloem
Voor de botercrème:
  • Ongeveer 6 g bloem
  • 30 ml melk
  • 25 g boter
  • 25 g gestampte muisjes
Voor de decoratie:
  • roze en blauwe muisjes
Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 170 graden.

Vet een muffinvorm voor 6 muffins in.

Mix de boter, suiker, vanillesuiker en zout 5 minuten door elkaar.

Voeg 1 voor 1 de eieren toe. Voeg het volgende ei pas toe als het vorige helemaal is opgenomen.

Spatel nu voorzichtig de gezeefde bloem erdoor.

Breng het beslag over in de muffinvorm en zet in de voorverwarmde oven met een bakplaat of ovenschaal bovenop de muffinvorm.

Na 10 minuten verwijder je de bakplaat of ovenschaal en bak je e cakejes nog eens 10-12 minuten.

Haal de cakejes uit de oven als ze gaar zijn en draai, terwijl ze nog in de muffinvorm zitten, om op een bakplaat. Zet er weer een zwaardere ovenschaal of bakplaat bovenop en laat 5 minuten staan.

Na 5 minuten haal je de cakejes uit de vorm en leg je nog een de bakplaat of ovenschaal op de cakjes. Laat zo volledig afkoelen.

Zeef voor de botercrème de bloem en doe samen met de melk in een pannetje. Roer met een garde goed door elkaar.

Zet het vuur aan en blijf roeren tot het een papje wordt.

Zodra het bloem-melkmengsel klaar is giet je het in een kommetje, dek je het af met folie en laat je het afkoelen tot kamertemperatuur.

Als het op kamertemperatuur is, doe je de boter en gestampte muisjes in een kom en mix tot een romig en licht geheel.

Voeg nu het afgekoelde bloem-melkmengsel toe en mix tot een romige, luchtige crème.

Zet een halfuurtje in de koelkast zodat hij wat steviger wordt. Daarna is hij klaar voor gebruik.

Smeer de bovenkant van de cakejes in met de botercrème en bestrooi met de roze en blauwe muisjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *