Fudge

Vandaag staat er een recept voor fudge online. Dit zoete snoepje kan je in allerlei varianten maken. Het recept is heel erg makkelijk, je moet alleen wat geduld hebben zodat het goed stevig kan worden. Ik maakte vier verschillende varianten, maar je kan zelf ook experimenteren met smaken, noten en chocolade. Laat je creativiteit de vrije loop en gebruik wat jij lekker vindt!

Fudge

Voorbereiding: 15-20 minuten
Bereiden: ongeveer 10 minuten
Koelkast: ten minste 4 uur

Benodigdheden:

Basis:

  • 1 blikje gecondenseerde melk
  • 50 g boter 

Vulling:

1:
– 50 g pure chocolade
– 20 g amandelen (in stukjes)
Of
2:
– 50 g melkchocolade
– Handje pistache nootjes (in stukjes)
Of
3:
– 50 g witte chocolade
– 20 g gedroogde abrikozen (in stukjes)
– 5 g kokosrasp
Of
4:
– 25 g pure chocolade
– 10 g hazelnoten (in stukjes)
– 25 g witte chocolade
– 10 g gedroogde abrikozen (in stukjes)

Bereidingswijze:

  1. Smelt de boter in een pannetje op laag vuur.
  2. Voeg dan de chocolade toe en laat ook smelten.
  3. Als de chocolade bijna gesmolten is voeg je de gecondenseerde melk toe.
  4. Roer tot alles goed met elkaar gemengd is en haal de pan van het vuur.
  5. Voeg nu de droge ingrediënten (noten, abrikozen of kokosrasp) toe en roer door elkaar.
  6. Giet het mengsel in een met bakpapier beklede vorm of schaal en zet ten minste 4 uur in de koelkast om hard te laten worden. 
  7. Als je voor optie 4 als vulling gaat, maak je een combinatie van 2 vullingen op elkaar. 
  8. Verdeel het blikje gecondenseerde melk in tweeën.
  9. Smelt de helft van de boter, dus 25 g, met de pure chocolade. Voeg hier de helft van de gecondenseerde melk aan toe en meng er de hazelnoten door. Giet in een schaaltje en zet in de koelkast. Laat even opstijven. 
  10. Smelt daarna weer 25 g boter, nu met de witte chocolade en giet er de andere helft van de gecondenseerde melk door. Meng met de gedroogde abrikozen en giet dit in hetzelfde schaaltje, bovenop de pure chocolade/hazelnoten fudge. Zet weer in de koelkast en laat hard worden.
  11. Als alles stevig genoeg is snijd je het in stukken ét voila! Heerlijke fudge!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *